2.8.14

Αργεντινή-Ένας αιώνας, έξι μεγάλες κρίσεις...




Η Αργεντινή βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο, μετά τις νέες περιπέτειες με τους διεθνείς δανειστές και ιδιαίτερα μετα "αρπαχτικά" των αγορών (κερδοσκοπικά επενδυτικά κεφάλαια).
Ήταν ένα ακόμη «επεισόδιο» στη ...
μακρά ιστορία κρίσεων που έχει η χώρα, η οποία στις αρχές του 20ού αιώνα ήταν μία από τις πιο πλούσιες στον κόσμο, χάρη στη μεγάλη παραγωγή βοδινού, αλεύρων και άλλων αγροτικών προϊόντων.
Όμως, οι συνεχείς κρίσεις, οι οποίες αποδίδονται από μεγάλη μερίδα οικονομολόγων στην κακοδιαχείριση των κυβερνήσεων της χώρας και στις μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων (σόγια, κλπ) προκάλεσαν πολλά προβλήματα στην οικονομία και στους ίδιους τους Αργεντινούς, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν σε καθεστώς φτώχειας.
Σε αυτές καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν όχι μόνο οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας με τις πολιτικές που ακολούθησαν, αλλά και ο στρατός ο οποίος μέχρι τη δεκαετία του ’80 παρενέβαινε πολύ συχνά στα πολιτικά δρώμενα. Το Reuters κατέγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έχει ζήσει ο λαός της Αργεντινής από τις αρχές του 20ού αιώνα μέχρι τώρα.
Σήμερα, η Αργεντινή βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις, αφού, εκτός από την κόντρα με δανειστές, έχει να αντιμετωπίσει τον υψηλό πληθωρισμό, το αδύναμο εθνικό νόμισμα και την αύξηση της ανεργίας.
Κάντε κλικ για μεγέθυνση:
  ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: