8.8.14

Ξυπνούσαμε σε άλλο κρεβάτι...


Μόνο οι Placebo (Παρασκευή βράδυ στο ΣΕΦ) ξέμειναν σε εμάς τους ξεχασμένους Aθηναίους, αλλά τι να τους κάνουμε κι αυτούς, ξεπεράσαμε προ πολλού την ηλικία των 20 ώστε να συνεχίσουν να μας αρέσουν.
Η Αθήνα βέβαια δεν είναι...
άδεια. Οσοι έχουν φύγει δε, το έκαναν με πολύ... πόνο. Δεν βγαίνουν τα χρήματα. Ακόμα κι εμείς που ψάχνουμε κάτι -ας πούμε- χαζές αφορμές για μουσικές αποδράσεις, κάτι φεστιβάλ στην επαρχία όπως το Saristra στην Κεφαλονιά που ξεκινάει σήμερα, το κάνουμε έπειτα από ατέρμονους υπολογισμούς. Τόσα η βενζίνη, τόσα το καράβι από την Κυλλήνη, τόσα η διαμονή, ελάτε να πάμε όλοι μαζί να μετριάσουμε τα έξοδα, αλλά και τα δωμάτια μπορούμε να μοιραστούμε ώστε να βγούμε οικονομικά. Κάναμε την ανάγκη φιλοτιμία και θυμηθήκαμε τα φοιτητικά μας χρόνια. Τότε που δεν ήμασταν σίγουροι σε ποιο κρεβάτι θα ξαπλώσουμε το βράδυ και, ακόμα χειρότερα (ή καλύτερα;), σε ποιο θα ξυπνήσουμε.
Δεν είναι ο... έρωτας όμως, είναι η... ανάγκη. Το περασμένο Σάββατο ένα ζευγάρι φίλων μου στη Χίο πήγε ολιγοήμερες διακοπές στα βόρεια του νησιού. Σε μία παραλία έστησε το αντίσκηνό του κι ανέβαζε το πρωί φωτογραφίες στο Instagram. «Εχετε πάει ξανά διακοπές με σκηνή;» τους ρώτησα. «Ποτέ» απάντησαν. Εχει και τα καλά της η οικονομική κρίση τελικά, όπως έχει πει και ο.. σοφός Διονύσης Σαββόπουλος (αλλά αυτός, ανάβοντας το πούρο του την ώρα που έβγαινε από ένα τεράστιο τζιπ, στην Πατριάρχου Ιωακείμ, στο Κολωνάκι).
  Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: