17.8.14

Ηττήθηκε στα... φάουλ...


Μίτσελ: «Καλή η εικόνα που κρατάω»...
Με τρεις απευθείας εκτελέσεις φάουλ, των Τσανέρ Ερκίν (35΄), Εμρέ (81΄) και Χολέβας (95΄), ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-1 στην Πόλη από την Φενερμπαχτσέ, στο τελευταίο του φιλικό γι’ αυτό το καλοκαίρι.
Στα...
αξιοσημείωτα της αναμέτρησης για τους Πειραιώτες, ήταν το ανεπίσημο ντεμπούτο των Ιμπραΐμ Αφελάι και Κώστα Φορτούνη με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.
Ο Ολλανδός μέσος στο πρώτο του ματς ήταν ιδιαίτερα θετικός και δραστήριος κι έδειξε πως όσο προσαρμόζεται στην ομάδα, θα ανεβάζει ακόμα περισσότερο ρυθμούς.
Ο Μίτσελ δοκίμασε παίκτες και σχήματα, αφού έπαιξε αρχικά με 4-2-3-1, ενώ στο δεύτερο μέρος το γύρισε σε 4-4-2. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός στην επανάληψη, αλλά η «Φενέρ» πήρε τη νίκη με 2-1.
Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες


Ο Μίτσελ είχε αρκετά προβλήματα απουσιών να αντιμετωπίσει, είτε με μικροτραυματισμούς, είτε με παίκτες που άφησε στην Αθήνα για να ξεκουραστούν.
Έτσι, ο Ισπανός τεχνικός ξεκίνησε με τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, τον Ελαμπντελαουί στα δεξιά, τον Μαζουακού στα αριστερά και τους Μποτία και Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας.
Εντινγκά, Κασάμι και Μπουχαλάκης ήταν η τριάδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τους Φουστέρ και Γκαζαριάν στα δύο άκρα και τον Διαμαντάκο μοναδικό προωθημένο.
Η ενδεκάδα της Φενερμπαχτσέ: Βολκάν, Σανέρ, Άλβες, Μπεκίρ, Μ. Τοπούζ, Εμρέ, Μ. Τοπάλ, Μεϊρέλες, Σο, Κάουτ και Εμενίκε
Ο αγώνας:


Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικές στην έναρξη της αναμέτρησης και το μόνο που είχαμε ήταν κάποια σουτ έξω από τις δύο περιοχές, με Βολκάν και Ρομπέρτο να μην δυσκολεύονται ιδιαίτερα.
Στο 28΄ ο Ολυμπιακός έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Κασάμι επωφελήθηκε από τις κόντρες και βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά το σουτ του πέρασε άουτ!

Ο Σο, κυρίως, με κεφαλιές προσπαθούσε να απειλήσει τον Ρομπέρτο, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας κρατούσε το «μηδέν» στο τέρμα του, αλλά όλα αυτά μέχρι το 35΄.
Ο Τσανέρ Ερκίν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η οποία ήταν δύσκολο να ανακοπεί από τον τερματοφύλακα των Πειραιωτών, άνοιξε το σκορ για τους Τούρκους κάνοντας το 1-0.


Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Σο είχε μία ακόμα κεφαλιά, την οποία έδιωξε ο Ρομπέρτο, ενώ ο ίδιος ο παίκτης δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι του και να πλασάρει από πλεονεκτική θέση.
Με τον ίδιο τρόπο


Στο δεύτερο μέρος έγιναν πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες, με τους Αφελάι και Φορτούνη να κάνουν το ανεπίσημο ντεμπούτο τους με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.
Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν καλύτεροι επιθετικά και δημιούργησαν αρκετές φάσεις για γκολ, με πρωταγωνιστές τους Ντοσεβί, Αφελάι, Σαβιόλα και Σαλίνο, οι οποίες όμως δεν κατέληξαν σε γκολ.
Αντίθετα, οι γηπεδούχοι που δεν απείλησαν αρκετά στην επανάληψη, στο 81΄ πέτυχαν και δεύτερο γκολ και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ! Αυτή την φορά ο «δράστης» ήταν ο Εμρέ, ο οποίος έκανε το 2-0, νικώντας τον Ρομπέρτο.
Ο Χολέβας απάντησε με τον ίδιο… τρόπο στο 95΄, αφού με δική του απευθείας εκτέλεση φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, 2-1!
Οι αρχικές συνθέσεις των ομάδων:

Φενερμπαχτσέ: Βολκάν, Σανέρ, Άλβες, Μπεκίρ, Μ. Τοπούζ, Εμρέ, Μ. Τοπάλ, Μεϊρέλες, Σο, Κάουτ, Εμενίκε
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Μπουχαλάκης, Γκαζαριάν, Φουστέρ, Διαμαντάκος
Έπαιξαν επίσης οι Παπαδόπουλος, Ντοσεβί, Σαβιόλα, Σάμαρης, Χολέβας, Αφελάι, Σαλίνο και Φορτούνης.

Μίτσελ: «Καλή η εικόνα που κρατάω»


Ο Μίτσελ με δηλώσεις του μετά το τέλος του φιλικού με την Φενερμπαχτσέ στο Olympiacos TV, αναφέρθηκε στην προετοιμασία και στην εικόνα που αποκόμισε, η οποία ήταν θετική.
Στην συνέχεια, ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε στο φιλικό με την «Φενέρ» και τι δεν του άρεσε, ενώ μίλησε και για την εικόνα που θα παρουσιάσουν οι Πρωταθλητές Ελλάδος στο πρώτο επίσημο ματς με την Νίκη Βόλου.
Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε: «Πήγε καλά η προετοιμασία. Κάναμε την δουλειά που θέλαμε και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη εβδομάδα που ξεκινάει το πρωτάθλημα».
Για το αν είναι ικανοποιημένος από τα όσα είδε: «Γενικά, είναι καλή η εικόνα που κρατάω από αυτή την προετοιμασία. Σήμερα το χειρότερο που κάναμε, είναι αυτό που κάνουμε συνήθως καλύτερα στο παιχνίδι μας, να έχουμε κατοχή της μπάλας. Σήμερα δεν το καταφέραμε, αλλά σε γενικές γραμμές κρατάω μία καλή εικόνα από την προετοιμασία».
Για το αν έχει καταλήξει στην εικόνα που θα δούμε στο ματς με την Νίκη Βόλου: «Η γενική ιδέα που θα έχουμε γι’ αυτό το πρώτο παιχνίδι, θα έχει σχέση με αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Δεν θα αλλάξουν πολλά. Μπορεί να αλλάξουμε παίκτες, αλλά το σύστημα και η ιδέα θα είναι πάντα ίδια». 

woop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: