7.8.14

Στο Άγιο Όρος ο Αλέξης Τσίπρας ...


Την πρώτη του επίσκεψη στο Άγιο Όρος πραγματοποιεί σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σε μία κίνηση που θεωρείται από πολλούς ως «έκπληξη».

Σύμφωνα με ...
πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει στο Άγιο Όρος ως το μεσημέρι του Σαββάτου, επισκεπτόμενος συνολικά έξι Μονές.

Ειδικότερα, μετά την υποδοχή που θα του επιφυλάξει στις Καριές η Διοίκηση του Αγίου Όρους, την πρώτη του διανυκτέρευση σήμερα θα κάνει στην Μονή Σίμωνος Πέτρας, ενώ αύριο θα διανυκτερεύσει στην Μονή Ξενοφώντος.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί όλες τις κρατικές δομές που βρίσκονται στο Άγιο Όρος (κέντρο Υγείας, Πυροσβεστικό Σταθμό, τελωνείο κ.τ.λ.), ενώ θα έχει ακόμα συναντήσεις με εκπροσώπους των Μονών. Σημειώνεται ότι πολλές από τις Μονές αυτές αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την φορολογία ακινήτων ιδιοκτησίας τους εκτός των συνόρων του Αγίου Όρους, θέμα που δεν αποκλείεται να θέσουν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, δεν θα συναντήσει για πρώτη φορά τους Αγιορείτες μοναχούς. Μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία τους στο γραφείο του στη Βουλή, ακούγοντας και πάλι τότε τα προβλήματά τους, παρόντων μεταξύ άλλων της τομεάρχου Εξωτερικών τότε Ρένας Δούρου (σ.σ. εκλεγμένης Περιφερειάρχου Αττικής πλέον) και του βουλευτή Θεσσαλονίκης Γιάννη Αμανατίδη, που έχει επισκεφθεί ξανά την Αθωνική Πολιτεία μόλις προ έτους.

Ο κ. Αμανατίδης άλλωστε, αναμένεται να συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα και στο σημερινό του ταξίδι, από κοινού με τον συντονιστή Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκη Λυκόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: