13.8.14

Αδειάζουν οι πόλεις ενόψει Δεκαπενταύγουστου...

Το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου σε συνδυασμό με το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα οδηγεί σε φυγή από τις πόλεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αυξημένη αναμένεται...
σήμερα και αύριο η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου ενώ η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Κυκλάδες φτάνουν έως και το 100%, ενώ παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό.

Λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών συνιστάται στους ταξιδιώτες να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης.

Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 20 δρομολόγια, 10 από τη Ραφήνα και 5 από το Λαύριο. Χθες, 12 Αυγούστου, από το λιμάνι του Πειραιά σε 20 δρομολόγια αναχώρησαν 18.345 επιβάτες έναντι 21.717 πέρυσι, από τη Ραφήνα σε 10 δρομολόγια 5.132 επιβάτες έναντι 6.253 πέρυσι και από το Λαύριο σε 5 δρομολόγια, 942 επιβάτες έναντι 1674 πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, επιστρέφονται από σήμερα οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους. Από την απόφαση εξαιρούνται όσοι είχαν υποπέσει στις εξής παραβάσεις:
Οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης, παραβίασαν ερυθρό σηματοδότη, είχαν ανασφάλιστο όχημα ή κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: