17.8.14

Σβήνουν το λογότυπο ΕΡΤ από τα αρχεία!...

http://www.typologies.gr/wp-content/uploads/2013/12/%CE%91%CE%A1%CE%A7%CE%95%CE%99%CE%9F-%CE%95%CE%A1%CE%A4.jpeg
Σε μια ενέργεια απίστευτου ρεβανσισμού προχώρησαν τα στελέχη της κρατικής τηλεοπτικής υπηρεσίας στο υπουργείο Οικονομικών, την οποία αποδέχθηκε και η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Από τα προγράμματα αρχείου της ΕΡΤ σβήνεται το σήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και προστίθεται στην ...
εικόνα το σήμα της ΔΤ! Είναι πράγματι ντροπή για τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και τους πρώην εργαζόμενους της ΕΡΤ που απασχολούνται στην κρατική αυτή υπηρεσία. Ντροπή είναι και για τη ΝΕΡΙΤ η οποία αποδέχθηκε να προβάλλει τα προγράμματα με παραποιημένο το σήμα. Σαν να θέλουν να σβήσει από τη ιστορία η λέξη ΕΡΤ και με ό,τι αυτό σημαίνει: Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση!
Η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ αποδέχθηκε χωρίς να βγάλει άχνα διαμαρτυρίας και την κλοπή κυριότητας του μεγάλου αρχείου της, το οποίο αποτελεί εθνική κληρονομιά της χώρας. Στην τροπολογία που ψηφίστηκε προβλέπεται πως η ΝΕΡΙΤ διατηρεί μόνο το δικαίωμα χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του οπτικοακουστικού, έντυπου και φωτογραφικού αρχείου της καταργηθείσας ΕΡΤ. Με δεδομένο όμως ότι ήδη από την κυβέρνηση Παπανδρέου έχει μπει λουκέτο στο Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο, παραμένει στο θεσμικό κενό το ποιος φορέας είναι ιδιοκτήτης του αρχείου. Προς το παρόν η κυριότητα παραμένει στο υπουργείο Οικονομικών, μέχρι τουλάχιστον το τέλος λειτουργίας της Ειδικής διαχείρισης. Εκτός αν έχουν σκοπό να το παραχωρήσουν στο ΤΑΙΠΕΔ προς ξεπούλημα!

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: