20.8.14

Φονική πλημμύρα στην Ιαπωνία...

Ιαπωνία: Τέσσερις νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές - Τουλάχιστον 12 αγνοούμενοιΤέσσερις οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές – Τουλάχιστον 12 αγνοούμενοι...

Δύο παιδιά, ηλικίας 2 και 11 ετών, είναι ανάμεσα στους τέσσερις νεκρούς από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν...
φονικές κατολισθήσεις στη Χιροσίμα.

Εκπρόσωποι των υπηρεσιών αρωγής ανέφεραν πως εκτός από τους τέσσερις νεκρούς, υπάρχουν περισσότεροι από 12 αγνοούμενους. «Δεν έχουμε ακόμη υπολογίσει το μέγεθος της καταστροφής, αλλά ο θάνατος τεσσάρων ατόμων έχει επιβεβαιωθεί» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χιροσίμα.

Ειδικότερα, ένα δίχρονο αγοράκι σκοτώθηκε, καθώς θάφτηκε σε τόνους λάσπης μετά από κατολίσθηση στη Χιροσίμα. Νεκρό πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς είναι και ένα ακόμη παιδί 11 ετών, ενώ στα θύματα συγκαταλέγονται επίσης ένας άντρας και μια γυναίκα 77 ετών στην ίδια πόλη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo News.

Όπως έγινε γνωστό στη Χιροσίμα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, καταγράφηκαν ποσοστά βροχής που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά ανά ώρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μεγάλα κομμάτια γης ξεκόλλησαν από τους λόφους και κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους. Η δημόσια ιαπωνική τηλεόραση NHK έδειξε εικόνες από τις καταστροφές με ερειπωμένα σπίτια και δρόμους θαμμένους στη λάσπη. Αρκετοί κάτοικοι έπρεπε να απομακρυνθούν με εναέρια μέσα από τις καταστραμμένες περιοχές.

Η Ιαπωνία έχει πληγεί τις τελευταίες εβδομάδες, από μια σειρά από εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η κατάσταση επιδεινώθηκε από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Χαλόνγκ που άφησε πίσω της δέκα νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και εκτεταμένες καταστροφές, κυρίως στα νότια της χώρας...
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: