17.8.14

«Πνίγεται» στο αίμα το βόρειο Ιράκ...


Οι φανατικοί τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προελαύνουν στο Ιράκ, αφήνουν πίσω τους αίμα και παίρνουν μαζί τους γυναίκες, τις οποίες μετατρέπουν σε δούλες. Με κομμένη την ...
ανάσα παρακολουθεί τις εξελίξεις η διεθνής κοινότητα, την ώρα που οι Κούρδοι στα βόρεια της χώρας απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, καθώς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους εξοπλισμένους με αμερικανικά όπλα μαχητές.

Οι κουρδικές δυνάμεις, με την υποστήριξη της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσαν χθες επίθεση προκειμένου να ανακαταλάβουν το φράγμα της Μοσούλης, το μεγαλύτερο στο Ιράκ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν επιθέσεις από αέρος, σε μία μάχη που ξέσπασε το πρωί και συνέχιζε να βρίσκεται σε εξέλιξη το βράδυ. Αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Κούρδοι κατάφεραν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους την ανατολική πλευρά του φράγματος.

Την ίδια ώρα, σοκάρει η βαρβαρότητα των τζιχαντιστών, οι οποίοι σκότωσαν περισσότερους από 80 Γεζίντι σε χωριό που βρίσκεται στο βόρειο Ιράκ. Την είδηση επιβεβαίωσαν μέλος της μειονότητας που έχει εκλεγεί στο κοινοβούλιο της χώρας, καθώς και ανώτατος Κούρδος αξιωματούχος. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι οι μαχητές πήραν μαζί τους τις γυναίκες, καθώς είναι πλέον γνωστή η τακτική τους να τις χρησιμοποιούν ως δούλες.

Σε δύσκολη θέση ο Ομπάμα

Με την πλάτη στον τοίχο φαίνεται ότι είναι ο Μπαράκ Ομπάμα. «Σημαία» του προέδρου των ΗΠΑ πριν την εκλογή του ήταν ο τερματισμός του πολέμου στο Ιράκ και το 2011 απέσυρε τα στρατεύματα των Ηνωμένων Πολιτειών από την χώρα. Ωστόσο, φαίνεται ότι πλέον τα χέρια του είναι δεμένα, καθώς οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν του αφήνουν άλλη επιλογή και εδώ και ημέρες έχει δώσει εντολή για εναέριες επιθέσεις, ενώ παράλληλα έχει στείλει στην κουρδική πλευρά αμερικανικούς στρατιωτικούς συμβούλους.

Υπερτερούν σε οπλισμό οι τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι του Ιράκ έχουν ζητήσει διεθνή βοήθεια, προκειμένου να πολεμήσουν εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους. Οι κουρδικές δυνάμεις στο βόρειο Ιράκ ζητούν εδώ και ημέρες οπλισμό, καθώς οι τζιχαντιστές έχουν στην κατοχή τους αμερικανικά όπλα και στρατιωτικά οχήματα, ανάμεσά τους και τανκς, τα οποία άφησαν πίσω τους οι ιρακινές δυνάμεις του στρατού όταν εγκατέλειψαν τις θέσεις τους.  Οι πληροφορίες από την κουρδική πλευρά αναφέρουν ότι όταν οι τζιχαντιστές μπήκαν στην Μοσούλη, βρήκαν οπλισμό που είναι αρκετός για 70.000 στρατιώτες.

Από την άλλη πλευρά, τα όπλα με τα οποία πολεμούν οι Κούρδοι είναι παλιά και προέρχονται από τη Ρωσία. Ένα από αυτά είναι και το γνωστό Καλάσνικοφ. Για τον λόγο αυτό ζητούν από τη Δύση να τους εφοδιάσει με μοντέρνο και πιο δυνατό οπλισμό.

Χθες, ο ηγέτης των Κούρδων του Ιράκ ζήτησε βοήθεια από τη Γερμανία. Μάλιστα, ο Μασούντ Μπαρζανί τόνισε ότι οι Κούρδοι δεν χρειάζονται μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία ξεκίνησαν να παρέχουν οι Γερμανοί την Παρασκευή, προκειμένου να βοηθήσουν τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, στη θέα της προέλασης των τζιχαντιστών.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν γνωστό ότι θα αρχίσουν να στέλνουν όπλα στα βόρεια του Ιράκ, ωστόσο η κουρδική πλευρά ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στην περιοχή μόνο πυρομαχικά και οπλοπολυβόλα, τα οποία – όπως είπε ο Μπαρζανί – δεν αρκούν για τον πόλεμο κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: