16.8.14

Ιράκ: Δολοφόνησαν 100 άνδρες, απήγαγαν γυναικόπαιδα...

Φωτογραφία αρχείου

Οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 100 άνδρες, μέλη της θρησκευτικής μειονότητας των Γεζίντι, στο χωριό Κόσο, κοντά στην πόλη Σιντζάρ στο βόρειο Ιράκ, όταν εκείνοι αρνήθηκαν να...
ασπαστούν το Ισλάμ. Οι γυναίκες και τα παιδιά απήχθησαν και κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία, όπως δήλωσαν κάτοικοι στο Γερμανικό Πρακτορείο.
Φωτογραφία αρχείου
Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους, στην πλειονότητά τους μέλη της κοινότητας των Γεζίντι, στο χωριό Κόσο την Παρασκευή, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο αυτόπτης μάρτυρας και αξιωματούχοι το Σάββατο, κάνοντας λόγο για σφαγή.
 
«Έχουμε πληροφορίες από πολλές πηγές- στην περιοχή και από τις υπηρεσίες πληροφοριών- ότι (την Παρασκευή) το απόγευμα (τοπική ώρα), μια οχηματοπομπή με ένοπλους άνδρες (του Ισλαμικού Κράτους) εισήλθε στο χωριό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Χοσιάρ Ζεμπάρι, υψηλόβαθμος κούρδος αξιωματούχος.
 
«Επιτέθηκαν εναντίον των κατοίκων, στην πλειονότητά τους Γεζίντι που δεν είχαν εγκαταλείψει τα σπίτια τους» είπε ο Χ. Ζεμπάρι, τονίζοντας ότι «διέπραξαν μία σφαγή εναντίον των κατοίκων».
 
Ο Χαρίμ Καμάλ Αγκά, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν (PUK) στην επαρχία Ντοχούκ έκανε λόγο για 81 νεκρούς. Ανέφερε ότι οι τζιχαντιστές οδήγησαν τις γυναίκες στα κέντρα κράτησης που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους.
 
Ο Μοσέν Ταουάλ, μαχητής Γεζίντι, δήλωσε τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδε μεγάλο αριθμό πτωμάτων στο χωριό. 
 
«Υπήρχαν παντού πτώματα. Καταφέραμε να απομακρύνουμε δύο ανθρώπους που ήταν ακόμα ζωντανοί, όλοι οι άλλοι είχαν σκοτωθεί» είπε χαρακτηριστικά.
 
«Κατάφεραν να διεισδύσουν σε ένα τμήμα του Κόσο, όπου οι κάτοικοι βρίσκονταν υπό πολιορκία, όμως φθάσαμε πολύ αργά» ανέφερε ο ίδιος.
 
Τις τελευταίες εβδομάδες οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει πολλές πόλεις στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν Χριστιανοί και Γεζίντι, οι οποίοι εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Άλλοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στις πόλεις τους και δέχονται απειλές των τζιχαντιστών για τη ζωή τους αν δεν αλλαξοπιστήσουν.
ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: