26.7.14

Αλέξης Τσίπρας: «To ΕΑΜ μας εμπνέει»...




"Από ιστορική άποψη, μας εμπνέει το παράδειγμα του ΕΑΜ..."...
«Ιδού η Ρόδος κ. Σαμαρά», λέει ο Αλέξης Τσίπρας προκαλώντας ευθέως τον πρωθυπουργό αν διαθέτει τους 180 βουλευτές να μην περιμένει τον Φεβρουάριο, αλλά να...
επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.


Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέτει ανοιχτά το στόχο της αυτοδυναμίας στις ερχόμενες εκλογές και καλεί ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις να συσπειρωθούν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τη συγκρότηση μιας ισχυρής κοινοβουλευτικής και λαϊκής πλειοψηφίας για την εθνική σωτηρία.

«Από ιστορική άποψη, μας εμπνέει το παράδειγμα του ΕΑΜ, κι όχι οι χρεοκοπημένες αυτοδυναμίες του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης, που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια», δηλώνει ο κ. Τσίπρας και σε άλλο σημείο της συνέντευξης του τονίζει: «Έχει τεράστια σημασία η ίδια η κοινωνία να αντιληφθεί ότι χωρίς αντίσταση τίποτε δεν πρόκειται να κερδίσει και θα χάσει πολλά ακόμα. Οι καθαρίστριες δίνουν μια μάχη που αποτελεί μάθημα για όλους. Σε μια Ελλάδα που μετρά αυτή τη στιγμή σχεδόν δύο εκατομμύρια ανέργους, τέσσερα εκατομμύρια στην παγίδα της φτώχειας, και το σύνολο των εργαζομένων σε καθεστώς δουλείας, αυτός είναι ο δρόμος που εμείς προτείνουμε και προκρίνουμε. Ο δρόμος του αγώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: