18.7.14

Ιγκόρ Γκίρκιν: Εγώ κατέρριψα το Mπόινγκ...

Ποιος είναι ο άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι έριξε το αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών...


Μόλις λίγη ώρα μετά την φονική πτώση του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών κοντά στην ανατολική Ουκρανία και την περιοχή του Ντόνετσκ, που σκόρπισε το θάνατο και στους 295 επιβάτες, ο αυτοανακηρυχθείς υπουργός Άμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ, Ιγκόρ Γκίρκιν, ισχυρίστηκε...
με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο ότι αυτός κατέρριψε το αεροσκάφος.

Ο Ιγκόρ Γκίρκιν, είναι γνωστός στις τάξεις των φιλορώσων αυτονομιστών με το όνομα Στρέλκοφ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ουκρανικής Kyiv Post ανήρτησε το προσωπικό του προφίλ σε τόπο κοινωνικής δικτύωσης: «Το αεροπλάνο έπεσε κάπου κοντά στο Τόρεζ, στην περιοχή του Ντόνετσκ. Σας προειδοποιήσαμε, μην πετάτε στον ουρανό μας».

Η είδηση ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη πλήρης προπαγανδιστική δράση ΜΜΕ τόσο από την πλευρά της Ουκρανίας, όσο και από αυτή των φιλορώσων. Από την πλευρά τους οι τελευταίοι συνεχίζουν να απορρίπτουν το σενάριο της κατάρριψης, ισχυριζόμενοι ότι δεν διαθέτουν οπλικά συστήματα που να μπορούν να βάλλουν στόχο σε απόσταση 10.000 μέτρα. Επισημαίνουν δε, ότι μόλις πριν λίγες ημέρες εγκαταστάθηκε στην περιοχή συστοιχία πυραύλων από τους Ουκρανούς, φωτογραφίζοντάς τους ως υπαίτιους για την κατάρριψη.

Τη ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Ναζίμπ Ραζάκ, τόνισε πως: «Αν το αεροσκάφος καταρρίφθηκε πάνω από την Ουκρανία, οι δράστες πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη δικαιοσύνη».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: