13.7.14

«H χώρα πρέπει να βγει από το τούνελ...

«H χώρα πρέπει να βγει από το τούνελ των επιλογών της σημερινής κυβέρνησης» 
... των επιλογών της σημερινής κυβέρνησης»...
«H χώρα πρέπει να βγει από το τούνελ, στο οποίο την κρατούν εγκλωβισμένη οι επιλογές της σημερινής κυβέρνησης. Οφείλει να αναζητήσει...
διεξόδους, στη βάση επιλογών που θα μετακινήσουν τον άξονα των πολιτικών εξελίξεων σε προοδευτική κατεύθυνση. H κοινωνία έχει ανάγκη από μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση, στην οποία έχουν θέση όλοι όσοι αντιπαρατίθενται στις συντηρητικές πολιτικές και συμφωνούν στη θέση ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ» τονίζει ο Φ. Κουβέλης, σε δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, σημειώνει ότι σε αυτή την προοδευτική διακυβέρνηση «χωρούν και η κεντροαριστερά και η Αριστερά. Μια Αριστερά απαλλαγμένη από το λαϊκισμό και μια κεντροαριστερά αυτόνομη και ισχυρή, απεξαρτημένη από τη στρατηγική σύμπλευση με τη ΝΔ».

Η πρωτοβουλία διαλόγου που αναλάβαμε, αναφέρει ο κ. Κουβέλης, φιλοδοξεί «να αναθερμάνει τον διάλογο για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς, με στόχο σαφή και συγκεριμένο, που δεν μπορεί να είναι άλλος από τη χάραξη μιας εναλλακτικής προοδευτικής διαδρομής» και προσθέτει: «Η Δημοκρατική Αριστερά θεωρεί ότι πρέπει – και το επιδιώκει – να ανοίξει, με πολιτική ειλικρίνεια, διαύλους διαλόγου με τα κόμματα και τις κινήσεις του χώρου της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Ο διάλογος αυτός, ωστόσο, δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνει σε κενό πολιτικής. Κάθε συζήτηση για το αύριο οφείλει να να συμπεριλαμβάνει και τη συζήτηση για το σήμερα, τη συζήτηση για την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: