7.7.14

FT: Ενδείξεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας...



 Στις ενδείξεις που υπάρχουν ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να ανακάμπτει, αλλά και στα εμπόδια που πρέπει να ξεπερασθούν για να γίνει βιώσιμη η ανάπτυξή της, αναφέρεται η εφημερίδα Financial Times σε αφιέρωμά της με σειρά άρθρων.
Σε...
άρθρο με τίτλο «Ενδείξεις ανάκαμψης για την Ελλάδα μετά από χρόνια πόνου», η εφημερίδα αναφέρει ότι εφέτος αναμένεται θετικός ρυθμός ανάπτυξης, που θα επιταχυνθεί το 2015, καθοδηγούμενος από τη μεγάλη άνοδο του τουριστικού τομέα, την αναθέρμανση των έργων υποδομών που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και την αύξηση των δανείων από τις πρόσφατα ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες.
Στο ίδιο άρθρο σημειώνεται: «Η επιτυχής επιστροφή της Ελλάδας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές τον Απρίλιο έχει ενισχύσει την εμπιστοσύνη στις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της χώρας, ενθαρρύνοντας τα επενδυτικά ταμεία αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds) και εταιρείες επιχειρηματικών συμμετοχών να παρακολουθούν στενότερα τις ελληνικές εταιρείες που άντεξαν στην κρίση. Τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού στο πρώτο 5μηνο δείχνουν ότι τα έσοδα κινούνται εντός του φετινού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ. Αυτό δείχνει ότι η βελτίωση στην είσπραξη των φόρων συνεχίζεται, παρά το ότι μία μικρή ομάδα Ελλήνων που έχουν πολιτικές διασυνδέσεις είναι ακόμη σε θέση να αποφεύγουν να πληρώνουν το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: