7.7.14

Έτοιμος να παραδώσει "γη και ύδωρ"...

...ο Χαρδούβελης στο Eurogroup...


Στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδας θα συνεδριάσει σήμερα Δευτέρα το Eurogroup στις Βρυξέλλες με πρώτο θέμα στην ατζέντα το ελληνικό πρόγραμμα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να...
ενημερώσει τους ομολόγους του για τα προαπαιτούμενα και να διαβεβαιώσει για την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει τις δεσμεύσεις της προς τους δανειστές, ακολουθώντας πιστά την πολιτική των μνημονίων και του ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας. Στη βάση αυτή θα δεσμευθεί για την ταχεία  ολοκλήρωση των έξι επόμενων προαπαιτούμενων που υπολείπονται έως το τέλος Ιουλίου.


Αυτά αφορούν στο ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ», στην εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς τη ΔΕΗ, στη συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων, στην εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (από 1.1.2015) για όλα τα ταμεία που δεν ανήκουν στο ΕΤΕΑ, στη ψήφιση του νόμου για τα δάση κ.ά.


Στο Eurogroup θα μετέχουν και οι επικεφαλής της τρόικας κ.κ.  Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ) οι οποίοι θα έλθουν στην Αθήνα το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να πραγματοποιήσουν στο διάστημα 9-18 Ιουλίου μια σύντομη επισκόπηση της πορείας του προγράμματος.


Το κυριότερο θέμα των συζητήσεων με την τρόικα θα είναι το κόστος που προκαλούν οι δικαστικές αποφάσεις για ενστόλους και δικαστικούς. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει τα αναδρομικά σε δόσεις και σε βάθος χρόνου. Σε κάθε περίπτωση το υπουργείο Οικονομικών περιμένει σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τις υποχρεώσεις που επιβάλλει στην κυβέρνηση η δικαστική απόφαση.


Στόχος του Γκ. Χαρδούβελη και των συνεργατών του είναι να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχει επέλθει "μεταρρυθμιστική κόπωση" στην κυβέρνηση των μνημονίων...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: