6.7.14

«Όχι» σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, από Μηλιό...

«Όχι» σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ από Μηλιό 
Κατηγορηματικό «όχι» σε ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, λέει ο υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός στον ...
«Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

«Καμία συνεργασία με τους νεοφιλελεύθερους από όπου και ένα προέρχονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτινάχθηκε στο 27% λόγω του ριζοσπαστισμού του. Αν έκανε το λάθος να συνεργαστεί με το μνημονιακό στρατόπεδο θα πυροβολούσε τα πόδια του» αναφέρει χαρακτηριστικά. Προσθέτει πως δεν υπάρχει απόφαση για άνοιγμα στην κεντροαριστερά και επικαλείται το κείμενο που ψηφίστηκε στην ΚΕ, ενώ σημειώνει: «αυτή η αφήγηση είναι στρατηγικά λάθος. Η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της Αριστεράς, πρέπει να είναι ο αποκλειστικός μας στόχος».

Σε ότι αφορά το χρέος αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τη ΝΔ, πως σύντομα θα παρουσιάσει συνολική πρόταση για λύση του ευρωπαϊκού ζητήματος του δημοσίου χρέους και επισημαίνει: «αυτή η πρόταση θα αποτελεί ήδη στοιχείο διαπραγμάτευσης, εν όψει της επερχόμενης κυβέρνησης της Αριστεράς».

Ξεκαθαρίζει, τέλος, ότι «δεν θα ψηφίσουμε τον Πρόεδρο που προτείνει η ΝΔ, θα κάνουμε ότι μπορούμε για να πέσει αυτή κυβέρνηση, οι πράξεις της οποίας δεν συνάδουν με το πνεύμα του Συντάγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: