19.7.14

Σκουρλέτης: Δεν αποκλείονται πρόωρες εκλογές...

skourletis




 ... με κυβερνητική πρωτοβουλία...
"Δεν θεωρώ πιθανό να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Νομίζω, δε, πως κάτι τέτοιο το έχει συνειδητοποιήσει πρώτη απ' όλους η κυβέρνηση" δηλώνει στην "Real News" ο Πάνος Σκουρλέτης.
Δεν...
αποκλείει πρόωρες εκλογές με πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία, όπως λέει, "γνωρίζοντας πως όσο παραμένει στα πράγματα, η ήττα της θα είναι βαρύτερη και πιο μεγάλη".
Χαρακτηρίζει άκαιρο το ερώτημα με ποιους θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν έχει αυτοδυναμία και προσθέτει: "Σε κάθε περίπτωση θα επιδιώξουμε λύσεις που να είναι φερέγγυες και συνεπείς με όσα έχουμε δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό".
Ο κ. Σκουρλέτης δεν αποκλείει να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ δημοψήφισμα για τον αιγιαλό λέγοντας: "Θα αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα και θα επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να τους σταματήσουμε". Πάντως, δηλώνει πως "από κοινού με τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για το χρέος".
Για την ανταλλαγή επιστολών με τη ΔΗΜΑΡ σημειώνει ότι "έχουμε κάνει ξεκάθαρο πως δεν μας αφορά η υπόθεση της λεγόμενης κεντροαριστεράς, αλλά η διαμόρφωση ενός πλειοψηφικού μπλοκ, τα όρια του οποίου ξεκινούν από τις δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και φθάνουν μέχρι τις δυνάμεις του ευρύτερου σοσιαλιστικού χώρου που αντιμάχονται τις μνημονιακές πολιτικές".

Δεν υπάρχουν σχόλια: