18.7.14

Γ. Παπανδρέου: «Δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα»...

papandreou

Στην «εγκληματική δημοσιονομική διαχείριση από τις κυβερνήσεις της ΝΔ» και τις «χρόνιες παθογένειες του πελατειακού κράτους» που οδήγησαν την Ελλάδα στο μνημόνιο αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου από το βήμα του Συμποσίου της Σύμης, οι εργασίες του οποίου έλαβαν χώρα στις Σπέτσες.
Απευθυνόμενος στους...
ηγέτες της Ε.Ε. ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε πως πρέπει πια να έχουν αντιληφθεί πως ούτε η πειθαρχία στα δημοσιονομικά, ούτε η λιτότητα είναι η λύση για τα οικονομικά προβλήματα.
«Τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της Ελληνικής κοινωνίας, οι πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, θα συνεχίσουν να υποδεικνύουν το τι πραγματικά συμβαίνει και τι πραγματικά πρέπει να γίνει.Και αν κάτι πρέπει να γίνει, είναι να αλλάξει εκ βάθρων η χώρα. Γιατί γι' αυτό αξίζει κάποιος να αγωνίζεται. Κανείς πολιτικός, καμία πολιτική δύναμη, κανένα κόμμα, δεν έχει λόγο ύπαρξης, αν δεν μπορεί να αναμετρηθεί με τις πραγματικές ανάγκες μιας χώρας, μιας κοινωνίας.Και δεν σας κρύβω ότι, και προσωπικά, αυτή είναι η αγωνία μου. Να συμβάλλω όπως μπορώ, με κάθε τρόπο, σε αυτήν την κατεύθυνση. Δεν με ενδιαφέρει καμία καρέκλα, καμία θέση εξουσίας, αν δεν ανταποκρίνεται σε αυτήν την αδήριτη ανάγκη. Για άλλους, αυτό με καθιστά ευάλωτο, για άλλους είναι η δύναμή μου» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κος Παπανδρέου ουσιαστικά προανήγγειλε πως θα επιλέξει το δρόμο της συνάντησης με όλους τους πολίτες, ενώ έκλεισε την ομιλία του με τη φράση «το μπορούμε» και ζήτησε από όλους να συμβάλουν προς την κατεύθυνση των θεσμικών αλλαγών παράλληλα με την έξοδο από το μνημόνιο.
Δεν παρέλειψε τέλος να αναφερθεί για μια ακόμη φορά στο δημοψήφισμα που είχε προτείνει.
Ολόκληρη η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: