Ιδιαίτερη σημασία στον πολιτισμό, στις αυτοδιαχειριζόμενες νησίδες των δημιουργών και ιδιαίτερα στους νέους θα πρέπει να δείξει η αριστερά η οποία τα προηγούμενα χρόνια "έχασε την ...
επαφή με τον κόσμο του πολιτισμού" είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Ρώμη, στη συνέλευση του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Βάλε στο κέντρο της Ρώμης, στην οποία συμμετείχε μετά από πρόσκληση της συλλογικότητας του θεάτρου.
"Πρόκειται για εστίες αντάρτικου, ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, την ιδεολογική του ηγεμονία και το κυρίαρχο πολιτισμικό παράδειγμα" πρόσθεσε και πρότεινε την υπογραφή ενός πανευρωπαϊκού μανιφέστου για τον πολιτισμό και τις Τέχνες.

"Θεωρούμε την ανάκτηση της πολιτιστικής ηγεμονίας, κρίσιμο παράγοντα στην οικοδόμηση μιας εναλλακτικής στο νεοφιλελευθερισμό", είπε ακόμα και κάλεσε το θέατρο Βάλε να πάρει την πρωτοβουλία να οργανώσει μια συνάντηση με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες στην Ευρώπη. Το θέατρο Βάλε απειλείται με εκκένωση από το Δήμαρχο της Ρώμης, ο οποίος πρόσφατα ζήτησε την επιστροφή του κτιρίου στην πόλη. Η Ιταλική Αριστερά στέκεται αλληλέγγυα με τους καλλιτέχνες και τη συλλογικότητα του θεάτρου.

avgi.gr