28.7.14

"Βγαίνει" χωρίς να πληρώσει εγγύηση ο Κ.Γιαννίκος...

«Βγαίνει» χωρίς να πληρώσει εγγύηση ο Κ.ΓιαννίκοςΟ πρώην διευθύνων σύμβουλος του Alter και εκδότης αποφυλακίζεται την Δευτέρα καθώς το Τριμελές Πλημμελημάτων αντικατέστησε τις χρηματικές εγγυοδοσίες που του είχαν αρχικά επιβληθεί, ύψους...
150.000 ευρώ, με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει ανά τακτά διαστήματα.

Ο κ.Γιαννίκος είχε προφυλακιστεί στις 12 Ιουνίου του 2012 μετά την απολογία του στον ανακριτή, κατηγορούμενος για το αδίκημα της μη καταβολής ΦΠΑ, ύψους 2 εκατ. ευρώ. Ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν τότε προφυλακιστέο ως ύποπτο για τη διάπραξη νέων αδικημάτων. Η προφυλάκισή του αφορά χρέη στο Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ του ALTER για την περίοδο Σεπτεμβρίου 2010 έως Ιανουαρίου 2011.

Για την υπόθεση αυτή είχε διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελία και όταν ολοκληρώθηκε ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του κ. Γιαννίκου σε βαθμό κακουργήματος για μη καταβολή συνολικά 2,8 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό 1,2 είναι ΦΠΑ και το 1,6 παρακρατούμενοι φόροι. Εναντίον του κ. Γιαννίκου είχε υποβάλει μήνυση η ΔΟΥ Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Η υπόθεση για την οποία προφυλακίστηκε ο κ. Γιαννίκος αφορά μη καταβολή ΦΠΑ από το ALTER πριν γίνει η αίτηση του σταθμού περί υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα...
Πηγή ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: