7.7.14

Ο στόχος του Βενιζέλου...

Σε ζωντανή σύνδεση από τη ΝΕΡΙΤ, απίθανα πράγματα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απευθύνθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ σε μια ομιλία που έκανε σε όλους φανερό ότι ο αντι-πρωθυπουργός της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται σε...
τραγικό αδιέξοδο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κερδίσει πολιτικό χρόνο…

Εισαγωγικά αναφέρθηκε στις εκλογές του Μαΐου και υποστήριξε ότι… κερδήθηκε το στοίχημα της σταθερότητας και της ομαλής εθνικής πορείας προς την έξοδο από την κρίση, σημειώνοντας ότι ο λαός απάντησε αρνητικά στο δίλημμα που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για συνολική αμφισβήτηση της κυβέρνηση και της εθνικής στρατηγικής, λησμονώντας -προφανώς- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ είναι στο 30%. Άρα, πιο δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρνητική απάντηση, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά;

Στη συνέχεια αναγκασμένος να μιλήσει για το ποσοστό του μορφώματος ΠΑΣΟΚ/Ελιά, είπε πως το 8% είναι ποσοστό ανάγκης, καθόλου ικανοποιητικό για μια παράταξη όπως το ΠΑΣΟΚ, αλλά, όπως υπογράμμισε, η κρίση έφερε τα πάνω κάτω. Και σε αυτό έχει δίκιο, αφού εκείνος που ήταν μια ζωή κάτω, βρέθηκε πάνω! Εάν δεν υπήρχε κρίση δεν θα είχε καμιά πιθανότητα να δει τον εαυτό του αρχηγό, έστω και του 8%.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσδιόρισε ως νέο εκλογικό στόχο του ΠΑΣΟΚ, όποτε γίνουν οι εκλογές, να αποτελέσει τον τρίτο πόλο, να είναι, δηλαδή το τρίτο κόμμα, για να πάρει την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι εθνικά επιτρεπτό να πάρει η Χρυσή Αυγή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Δηλαδή, ο στόχος του ΠΑΣΟΚ και του Βενιζέλου είναι η τρίτη θέση πάνω από τη Χρυσή Αυγή, και όλη αυτή την ντροπή, την παρουσιάζει ως κάποια επιτυχία!

Επίσης, δίχως καμία διάθεση αυτοκριτικής, κατά την αναφορά του στις εκλογές, έκανε λόγο για παράγοντες της παράταξης οι οποίοι «υπονόμευσαν την προσπάθειά μας» και ανέφερε ότι υπήρξαν ενεργά στελέχη, αδρανή στελέχη, στελέχη που ήταν ανοιχτά εχθρικά και στελέχη που είχαν ύπουλο υπονομευτικό ρόλο. Δηλαδή, για μια ακόμη φορά, φταίνε όλοι οι άλλοι που τον πολεμάνε, εκείνος έχει το αλάθητο του Πάπα και τα κάνει όλα σωστά.

Τόνισε, επίσης, απαντώντας σε δημοσίευμα του tribune, ότι δεν υπάρχει δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή «Ελιά». Πρόκειται, είπε, για «δήθεν αντίθεση που δεν υπάρχει», και πρόσθεσε ότι η «Ελιά» είναι κεκτημένο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο αποτελεί τον κορμό της.

Πότε είπαμε ότι φεύγει;...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: