16.7.14

"Παντιέρα" για τον αιγιαλό σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Στον δρόμο που χάραξε με αφορμή το νομοσχέδιο για την "μικρή ΔΕΗ" προ ολίγων εβδομάδων, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο στόχαστρό του τώρα το νέο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.

Εκτιμώντας ότι "η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την...
πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας", η Κουμουνδούρου διοργανώνει νέα ανοιχτή συνάντηση διαλόγου και συντονισμού για τις ακτές και τον αιγιαλό, σήμερα το απόγευμα στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες και οξύνουν παράλληλα τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες, ενώ εκτενή αναφορά αναμένεται να κάνει και στις οικολογικές καταστροφές που θα προκληθούν από τις «τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με “κατεπείγουσες” αντιδημοκρατικές διαδικασίες», όπως λένε στην Κουμουνδούρου.

Με τη σημερινή εκδήλωση, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπεί στη συγκρότηση ενός ευρέως μετώπου απέναντι στις προωθούμενες από την κυβέρνηση ρυθμίσεις. Στοχεύει όμως πολιτικά και σε κάτι ακόμα. Αφενός στην προσέγγιση της ΔΗΜΑΡ, αφετέρου στην πίεση του Ποταμιού, να λάβει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος.

Ήδη, αλλάζοντας άρδην θέση σε σχέση με την αντίστοιχη πρωτοβουλία για την «μικρή ΔΕΗ», η ΔΗΜΑΡ απάντησε θετικά στο προσκλητήριο του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα θα εκπροσωπηθεί στην εκδήλωσή του από τους δύο καθ’ ύλην αρμόδιους για το θέμα, την Νίκη Φούντα εκ μέρους της ΚΟ και τον Θράσο Φωτεινό εκ μέρους των κομματικών οργάνων.

Εκτιμώντας αφενός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε χαμηλότερους τόνους, μη καλώντας σε «παλλαϊκό μέτωπο» αυτή την φορά αλλά περιοριζόμενη σε μία εκδήλωση παράθεσης απόψεων για το θέμα του αιγιαλού, αλλά και ότι η όλη προσπάθεια συνάδει με την πρόσκληση της ΔΗΜΑΡ σε διάλογο για την Κεντροαριστερά και την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, σε συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, έκρινε ότι θα πρέπει να εκπροσωπηθεί στην σημερινή εκδήλωση, φέρνοντας πάντως έτσι αναμφισβήτητα τη ΔΗΜΑΡ ένα βήμα πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά στο Ποτάμι, στόχος της Κουμουνδούρου είναι να πιέσει τον Σταύρο Θεοδωράκη να πάρει δημόσια θέση για το ζήτημα των ακτών και του αιγιαλού. Δεδομένης και της καταγεγραμμένης εκροής ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ στο νεότευκτο κόμμα, στην Κουμουνδούρου δείχνουν να θέλουν να πιέσουν το Ποτάμι να πάψει να «δοξάζεται κρυπτόμενο» σε μία σειρά θεμάτων, αλλά να... «εκτεθεί» δηλώνοντας με ποια πλευρά είναι σε κάθε ένα από αυτά. Πρόκειται άλλωστε, αν μη τι άλλο, για ένα κόμμα που εκπροσωπείται πλέον στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λένε...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: