8.7.14

Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ...

Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

 «Η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας) επιβάλλει την άμεση σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή» ΔΕΗ.
«Η προσπάθεια του...
πρωθυπουργικού περιβάλλοντος να αποφύγει την σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ» φανερώνει τον φόβο του για μια σε βάθος συζήτηση στη Βουλή, αλλά και μια προσπάθεια να προσπεράσει τις μεγάλες αντιρρήσεις που εκφράζονται από βουλευτές ολόκληρου του  πολιτικού φάσματος απέναντι στα σχέδιά της», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:
«Παρά τις επιμέρους διαφορές, η αντιπολίτευση εκκινεί από μια κοινή αφετηρία και καταλήγει σε ένα κοινό «διά ταύτα». Πάνω απο120 βουλευτές εναντιώνονται στην δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» και στην ιδιωτικοποίηση της και ζητούν το αυτονόητο, να διεξαχθεί δημοψήφισμα έτσι ώστε να αποφασίσει ο ελληνικός για αυτό το κορυφαίο ζήτημα».
«Η κοινή λογική, η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία αλλά και η μέχρι τώρα κοινοβουλευτική πρακτική (συνθήκη της Λισαβόνας) επιβάλει την άμεση σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής.
Αν η κυβέρνηση έχει εμπιστοσύνη στα επιχειρήματά της για την δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ»,  ας τα θέση στην κρίση του λαού . Επιτέλους, ας καταλάβει πως δεν μπορεί  να παίζει με την δημόσια περιουσία ερήμην του ελληνικού λαού», καταλήγει το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: