7.7.14

Ο Λυκούδης δεν στηρίζει το δημοψήφισμα...

Σχίσμα στη ΔΗΜΑΡ -Ο Λυκούδης δεν στηρίζει το δημοψήφισμα Τσίπρα
Σχίσμα στη ΔΗΜΑΡ προκαλεί το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ» που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς  ο Σπύρος Λυκούδης ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας, πως...
αν η ΔΗΜΑΡ ψηφίσει υπέρ του δημοψηφίσματος, τότε θα υπογράψει τον πολιτικό της θάνατο.

Εισήγηση Κουβελη στην Κ.Ο.: Να συμφωνήσουμε στην πρόταση για δημοψήφισμα

Στην Αγίου Κωνσταντίνου, η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη, και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Κουβέλης έχει συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής στα γραφεία του κόμματος.
Κατά την εισήγησή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στη σπουδή της κυβέρνησης να φέρει ένα τόσο σημαντικό θέμα σε θερινό τμήμα και υπογράμμισε ότι η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει το νομοσχέδιο.
Ο κ. Κουβέλης κάλεσε τους βουλευτές να συμφωνήσουν στη Βουλή με το αίτημα διεξαγωγής δημοψηφίσματος με τη ρητή επισήμανση ότι «η ΔΗΜΑΡ είναι υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και τη σημείωση ότι η στάση της δεν έχει καμία σχέση με την προεδρική εκλογή».
Όπως όλα δείχνουν, από τους απαρτίζοντες την Κοινοβουλευτική ομάδα αναμένεται ότι θα στηρίξουν την αρχική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ -για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ»- τουλάχιστον εννέα βουλευτές.
Πρόκειται για τους Νίκο Τσούκαλη, Ασημίνα Ξηροτύρη, Μαρία Ρεπούση, Γιάννη Πανούση, Δημήτρη Αναγνωστάκη, Γιώργο Κυρίτση, Μαρία Γιαννακάκη, Θωμά Ψύρρα και φυσικά τον Φώτη Κουβέλη.
Κλειστά κρατά τα χαρτιά της η Κατερίνα Μάρκου, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση για τη στάση που θα τηρήσει ο βουλευτής επικρατείας Σπύρος Λυκούδης, ενώ η Νίκη Φούντα ενημέρωσε με επιστολή της ότι τάσσεται υπέρ του δημοψηφίσματος, αλλά όχι με τους όρους του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα υπογράψει την πρόταση ο Γρηγόρης Ψαριανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: