9.7.14

Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση για το ξεπούλημα της ΔΕΗ...

samarasΤον κίνδυνο να συρθεί στη Βουλή σε συζήτηση αναφορικά με το δημοψήφισμα, που επιζητεί η αντιπολίτευση για την πώληση του 30% της ΔΕΗ, αντιμετωπίζει η κυβέρνηση. Ξεπερνούν τους 120 οι βουλευτές που υπογράφουν.
         
Δεν απέδωσε η...
τακτική του μεγάρου Μαξίμου για την εκχώρηση του 30% της ΔΕΗ σε ιδιώτες, με την κυβέρνηση να παρουσιάζει εικόνα σύγχυσης.

Είναι ενδεικτικό ότι λίγο μετά την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, για την άθροιση και αξιολόγηση των προτάσεων της αντιπολίτευσης, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε: «Αυτές οι απόψεις περί δημοψηφίσματος, που έχουν διατυπωθεί, είναι βέβαιο ότι δεν αθροίζονται μεταξύ τους. Οπότε, κάθε περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανένα ουσιαστικό νόημα».

Χωρίς να έχουν κατατεθεί οι προτάσεις, χωρίς να έχει γίνει γνωμοδότηση από την αρμόδια επιστημονική υπηρεσία της Βουλής, και συζήτηση κατόπιν στο προεδρείο, η εκπρόσωπος έσπευσε να δηλώσει την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει τέλος σε αυτήν τη διαδικασία, με κάθε τρόπο.

Πρόβλημα δημιουργείται και από την εσπευσμένη κυβερνητική προαναγγελία ότι δεν πρόκειται να συνέλθει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής, ενώ η επανέναρξη των εργασιών έχει προγραμματιστεί μετά τις 3 Οκτωβρίου.

Tο σενάριο που εξετάζεται πλέον από το κυβερνητικό επιτελείο για το θέμα της ΔΕΗ, είναι να αθροιστούν όλα τα αιτήματα, μαζί και αυτό της Χρυσής Αυγής, και η κυβέρνηση να υπαναχωρήσει στη διεξαγωγή συζήτησης, με οξύτατη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και την επαναφορά της θεωρίας των άκρων...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: