11.7.14

«Πυρ ομαδόν» από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση...



Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση προκάλεσε η απόρριψη του δημοψηφίσματος από μόλις 41 βουλευτές της κυβέρνησης. Για αντιδημοκρατική εκτροπή κάνουν λόγο τα...
κόμματα της αντιπολίτευσης.

Για αντισυνταγματικές πρακτικές της κυβέρνησης έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο ενώ επιτέθηκε και στον πρωθυπουργό για τη στάση του.

Οι διαδικασίες που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση είναι αντιδημοκρατικές, συνιστούν συνταγματική εκτροπή και είναι πολύ επικίνδυνες για τη χώρα. «Ο κ. Σαμαράς ανήκει σε μια ειδική κατηγορία πολιτικών που απαξιώνουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, καθώς επιλέγει να μην παρουσιάζεται στο Κοινοβούλιο. Εφαρμόζει καταστροφικές πολιτικές και το γνωρίζει» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση έχει επιβάλει στη χώρα μια βαθιά αντιδημοκρατική εκτροπή» δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι: «τα κατοχυρωμένα δικαιώματα της μειοψηφίας δεν μπορεί να τίθενται στην κρίση μιας περιστασιακής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, που είναι και οικτρή μειοψηφία στο λαό. Αυτό είναι ολοκληρωτισμός».

«Αυτή η κυβέρνηση τρέμει το λαό. Τρέμει την προσφυγή στις κάλπες. Φοβάται το δημοψήφισμα. Φοβάται την κρίση και τη θέληση των πολιτών. Βλέπει το λαό ως εχθρό» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει για να ανασάνει ο τόπος, να ανασάνει η δημοκρατία».

ΚΚΕ

«Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες, γιατί ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για σύγκληση της Ολομέλειας, παρά το γεγονός ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις άλλες, με προσχηματικές και έξω από κάθε λογική δικαιολογίες, απέκλεισε τη συζήτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος» δήλωσε ο Θανάσης Παφίλης.

«Το ΚΚΕ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάλης του λαϊκού κινήματος κατά της απελευθέρωσης της ενέργειας και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που υπαγορεύεται από την ΕΕ που στηρίζουν όλα τ’ άλλα κόμματα, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, έξω από την ΕΕ, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

ΑΝΕΛ

Ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το νομοσχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ» και χαρακτηρίζει «σκοτεινή για την δημοκρατία τη σημερινή ημέρα», τονίζοντας ότι 41 βουλευτές της αντιπολίτευσης αποφάσισαν για τους 136 που ζήτησαν δημοψήφισμα.

ΔΗΜΑΡ

Η Δημοκρατική Αριστερά, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν επέτρεψε να γίνει το δημοψήφισμα και θεωρεί ότι υπήρχε η δυνατότητα και έπρεπε να συνυπολογιστούν οι προτάσεις των κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

«Συνταγματική εκτροπή» χαρακτηρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης, την απόφαση της κυβέρνησης να κρίνει ότι δεν συντρέχουν λόγοι αποδοχής του αιτήματος υπέρ της διεξαγωγής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ».



Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ αποδίδει την άρνηση της κυβέρνησης στο γεγονός ότι «υπάρχουν πάρα πολλοί βουλευτές των δύο κομμάτων που είναι αντίθετοι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Γι αυτό ακριβώς επελέγη το θερινό τμήμα για να υπάρξει η συγκεκριμένη ψηφοφορία. Για να μην καταδειχθεί, λοιπόν, η μη συμφωνία αυτών των βουλευτών ακολουθούν τη συγκεκριμένη τακτική».

Τέλος, την παραίτηση του προέδρου της δημοκρατίας ζητά με επιστολή του ο βουλευτής και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: