16.7.14

Μητσοτάκης: Κυρώσεις σε φορείς που δεν κάνουν απογραφή...


Με τη δεύτερη προθεσμία να λήγει σήμερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαμήνυσε προς τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίους που δεν κάνουν απογραφή του προσωπικού τους ότι δεν θα υπάρξει νέα προθεσμία, αντιθέτως θα...
επιβληθούν κυρώσεις. «Θα υπάρξουν πρόστιμα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «το Ενιαίο Μισθολόγιο δεν είναι και τόσο ενιαίο καθώς υπάρχουν υπάλληλοι που παίρνουν υπέρογκους μισθούς». Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξει απόλυση από το 2015.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι στους 6.500 δημόσιους υπαλλήλους που πρόκειται να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους μέχρι το τέλος του 2014 περιλαμβάνονται 2.000 των οποίων οι συμβάσεις έχουν τελεσιδικίσει, αλλά δεν ξεκαθάρισε από ποιους φορείς προέρχονται.

"Θέλουμε ένα Δημόσιο να λειτουργεί με λιγότερα χρήματα και πιο αποτελεσματικά" είπε αναφερόμενος στους στόχους του, αλλά και στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. Παράλληλα έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των φόρων σημειώνοντας ότι πρέπει να αλλάξουν ορισμένοι φόροι που είναι αναποτελεσματικοί και έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: