16.7.14

"Βατερλό για την κυβέρνηση" το ν/σ για τον αιγιαλό...

fotiou
Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό "θα είναι ένα Βατερλό για την κυβέρνηση, αν προχωρήσει" εκτιμά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου με αφορμή την ...
εκδήλωση που πραγματοποιεί το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ομιλητή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «το πεδίο αυτό ενώνει όλους σήμερα, ανεξαρτήτως καταγωγής, ταξικών διακρίσεων, πεποιθήσεων. Σκοπεύουμε πράγματι να συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αντίστασης όλων των κοινωνικών και πολιτικών φορέων για αυτό που είναι το παρελθόν και το μέλλον μας. Οι ιριδίζουσες παραλίες της χώρας μας θα είναι οι τόποι αντίστασης αυτό το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με την κ. Φωτίου «το νομοσχέδιο ουσιαστικά καταργεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες, ένα δικαίωμα το οποίο έρχεται από το Ρωμαϊκό Δίκαιο και από τον Ιουστινιάνειο Κώδικα, νομιμοποιεί αυθαίρετα ξενοδοχεία και επιχειρήσεις, παραχωρεί λίμνες, θάλασσες, νησίδες, υφάλους και σκοπέλους. Πρόκειται για τεράστια επιχείρηση καταστροφής, για χρεοκοπημένο μοντέλο τουριστικής υπερανάπτυξης που ήδη κατέστρεψε τις ακτές της Ισπανίας, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, που βρίσκεται στον πυρήνα της χρηματοπιστωτικής φούσκας».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «υπάρχει λαίλαπα νόμων που ήδη έχουν ψηφιστεί και τροπολογιών με διπλό κοινό στόχο: από τη μια να μετατρέψουν σε οικιστικά ακίνητα όλο τον πλούτο μας -δάση, ακτές, νησιά, αρχαιολογικούς χώρους, περιοχές μεγάλου φυσικού κάλλους, ευαίσθητα οικοσυστήματα- προς χάριν επίδοξων επενδυτών. Από την άλλη προωθείται και η απελευθέρωση του επίδοξου επενδυτή από κάθε χωροταξικό και πολεοδομικό περιορισμό. Του δίνεται η ελευθερία να αναπτύξει την περιοχή την οποία νοικιάζει, αγοράζει με όποιες χρήσεις θέλει, με όποιο επενδυτικό σχέδιο έχει, κατά παράβαση κάθε κοινοτικού και συνταγματικού δικαίου και με διαδικασίες 'φαστ τρακ’, ακυρώνοντας περιβαλλοντικούς και αδειοδοτικούς περιορισμούς. Αυτό είναι το δίπολο, η καρδιά της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης του ελληνικού χώρου και εδώ ακριβώς βρίσκεται το επίμαχο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό».

Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, σημειώνει πως «παρακολουθεί στενά και υπεύθυνα την εξέλιξη του θέματος» και μάλιστα μετά από χθεσινή επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη διαπιστώθηκε «ότι το νομοσχέδιο βρίσκεται σε στάδιο επεξεργασίας και χρειάζεται ακόμη χρόνος για να φτάσει στη Βουλή».

Εξαπολύοντας πυρά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Χαριλάου Τρικούπη σημειώνει «αποδεικνύεται ότι ο κ. Τσίπρας συγκρούεται με ένα νομοσχέδιο 'φάντασμα’. Μόνιμα προσκολλημένος στον τυχοδιωκτισμό, στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία, ετοιμάζεται ως νέος Δον Κιχώτης να επιτεθεί σε ανύπαρκτους εχθρούς.

Ελπίζουμε ότι κάποιοι δεν θα ανεχθούν να παραπλανόνται, υποδυόμενοι τον Σάντσο Πάντσα, στα σχέδια του κ. Τσίπρα».

Και συμπληρώνει: «Η χώρα το μόνο που δεν χρειάζεται είναι κατασκευασμένες και υστερόβουλες συγκρούσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κομματική στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για να μπει η χώρα σε ανασφάλεια και περιπέτειες εν όψει της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αυτό που χρειάζεται στο θέμα των αιγιαλών είναι υπεύθυνες πολιτικές προτάσεις, που θα προστατεύουν πραγματικά το περιβάλλον, την ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες και θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της χώρας, και αυτές θα καταθέσουμε.

Είναι ώρα αυτοί που μονίμως καλλιεργούν το διχασμό να σταματήσουν τα μικροπολιτικά παιχνίδια και τις μικροκομματικές φιέστες για σημαντικά θέματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία. Είναι ώρα να σοβαρευτούν και να πάψουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες».
efsyn.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: