15.7.14

Διχάζουν τους υπουργούς οι απολύσεις...

Με διαφορετική γραμμή εμφανίζονται απέναντι στην τρόικα οι αρμόδιοι για τις απολύσεις υπουργοί, γεγονός που αναδεικνύει...
την έλλειψη συντονιστή μετά την αποχώρηση Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και τη σύγχυση που επικρατεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντησή του με την τρόικα συμφώνησε στην υλοποίηση του προγράμματος απολύσεων για το 2014. Η τρόικα συμφώνησε με τον υπουργό Οικονομικών να συναντηθεί για το θέμα και με τους υπουργούς που έχουν την ευθύνη των απολύσεων, προφανώς για να τους πιέσει να τις πραγματοποιήσουν.

Χθες πάντως ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος έστειλε το μήνυμα, με δήλωσή του, ότι απολύσεις στους ΟΤΑ δεν γίνονται.

Το ίδιο μήνυμα έστειλε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, καθώς μιλώντας στην ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η σύγχυση που επικρατεί για το θέμα των απολύσεων μεταξύ των υπουργών-και μάλιστα σε έναν έλεγχο που η τρόικα απλώς θέτει τις σκληρές απαιτήσεις της ως υποθήκη για τον Σεπτέμβριο και όχι για τη λήψη άμεσων μέτρων- αναδεικνύει το πρόβλημα της μη πλήρους δραστηριοποίησης έως τώρα του νέου υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Κόντρα ΠΑΣΟΚ - Βρούτση

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενόψει και του ενδεχομένου πρόωρων εκλογών εντείνεται το κλίμα…«ένοπλης ειρήνης» Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, καθώς η Χαριλάου Τρικούπη εξέδωσε ανακοίνωση κατά των «διαρροών» του υπουργείου Εργασίας. Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν ότι το επόμενο διάστημα θα ενταθεί η αντιπαράθεση του ΠΑΣΟΚ με τον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Βρούτση.

Η αντίδραση του ΚΚΕ

Οι φοροελαφρύνσεις τις οποίες διαπραγματεύεται η κυβέρνηση, όπως και οι νέες απαλλαγές από τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, στοχεύουν στη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών, που θα πληρώσουν την καπιταλιστική ανάκαμψη, με δυσβάσταχτους φόρους και νέες μειώσεις σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: