14.7.14

Αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ τη φορολόγηση επιδομάτων των γιατρών...

Αντισυνταγματική έκρινε το ΣτΕ τη φορολόγηση επιδομάτων των γιατρώνΦορολογική ανάσα δίνει στους γιατρούς του ΕΣΥ η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη φορολόγηση των επιδομάτων ενημέρωσης βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια που...
λαμβάνουν οι γιατροί όλων των βαθμίδων.

Συγκεκριμένα με την υπ “αριθμόν 2306/2014 απόφασή τους οι Σύμβουλοι της Επικρατείας συμφώνησαν με την άποψη των συναδέλφων τους του Β” τμήματος, αποφαινόμενοι ότι τα επίμαχα επιδόματα δίδονται για κάλυψη των πρόσθετων δαπανών στις οποίες υποβάλλονται οι γιατροί και οι οποίες από τη φύση τους κρίνονται από τον νομοθέτη αναγκαίες προς εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Σύμφωνα με το σκεπτικό του ΣτΕ η εν λόγω παροχή δεν θεωρείται προσαύξηση μισθού και δεν υποβάλλεται σε φόρο εισοδήματος, έστω και εάν από αυτή τη παροχή ωφελείται ο μισθωτός. Για τους ανώτατους δικαστές, η ενημέρωση της βιβλιοθήκης και η συμμετοχή σε συνέδρια είναι απαραίτητα για την μελέτη και την διαρκή επιστημονική ενημέρωση των γιατρών ούτως ώστε με την αρτιότερη επιστημονικά άσκηση των καθηκόντων τους να επιτυγχάνεται η προαγωγή της επιστήμης και της έρευνας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η φορολόγηση των επιδομάτων ξεκίνησε από 8.7.2002, μετά την εφαρμογή του Ν. 3052/2002...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: