13.7.14

Η κορυφή χωράει μόνο έναν!...




Τα… ψέματα τελείωσαν. Μετά από κάτι παραπάνω από έναν μήνα, το Μουντιάλ της Βραζιλίας ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής. Πλέον, άπαντες περιμένουν ...
με ανυπομονησία την ανάδειξη της νέας πρωταθλήτριας κόσμου και δεν υπάρχει ιδανικότερος τόπος για να συμβεί αυτό, από το ιστορικό γήπεδο «Μαρακανά» του Ρίο ντε Τζανέιρο
Γερμανία και Αργεντινή έφτασαν μέχρι την πηγή και πλέον τους χωρίζει μικρή απόσταση από το όνειρο  να κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο. Πολλοί θα μιλήσουν για σύγκρουση δύο «κόσμων»: ποδοσφαιρικών, αφού αφενός ο γερμανικός ρεαλισμός και κυνισμός, με μόνιμες αρετές την οργάνωση και το πείσμα συγκρούεται με το αργεντίνικο μπρίο, που παντρεύει τη λάτιν ποιότητα και φαντασία με το… μέτρο. Αλλά και κοινωνικοπολιτικών, αφού η πανίσχυρη οικονομικά Γερμανία που στα μάτια του πολύ κόσμου πρεσβεύει έναν από τους… δυνάστες του σύγχρονου κόσμου, αναμετράται με τη χρεοκοπημένη Αργεντινή.
 
Αγωνιστικά το πρόσωπο που… κλέβει την παράσταση  του τελικού δεν είναι άλλο από τον Λιονέλ Μέσι. Ο άσος της Μπαρτσελόνα αποτελεί τον ηγέτη της «αλμπισελέστε» και θέλει να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που του… απομένει στην ποδοσφαιρική του καριέρα και επιτέλους το όνομά του να γραφεί με χρυσά γράμματα δίπλα σε αυτό του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Φυσικά το συγκρότημα του ο Αλεχάνδρο Σαμπέγια, έχει και άλλους ικανούς ποδοσφαιριστές που είναι ικανοί να σκοτώσουν οποιοδήποτε αντίπαλο. Ένας εξ αυτών  είναι  ο Ντι Μαρία, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά λόγω της σημασίας της αναμέτρησης και της επιθυμίας του να παίξει σε ένα τελικό Μουντιάλ, θα είναι πιθανόν στην αρχική ενδεκάδα. Από εκεί και πέρα ο  «ήρωας»  του ημιτελικού Ρομέρο θα είναι στο τέρμα, Σαμπαλέτα και Ρόχο στα δεξιά και αριστερά της άμυνας, Ντεμικέλις και Γκαράι σε ρόλο στόπερ, Μασεράνο, Μπίλια και Πέρες θα βρίσκονται στο κέντρο, ενώ Λαβέτσι -Ντι Μαρία(;), Ιγκουαΐν και Μέσι θα συνθέτουν την τριπλέτα της επίθεσης.
 
Στο απέναντι στρατόπεδο, «συγκρότημα» του Γιόακιμ Λεβ με όπλο του τον φορμαρισμένο Τόμας Μίλερ θα προσπαθήσει να πληγώσει την «αλμπισελέστε»,  και να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Η Γερμανία θα παραταχθεί με την γνωστή συνταγή της επιτυχίας με  τον Νόιερ στο τέρμα (και σαν… λίμπερο αν χρειαστεί), τον Λαμ στο δεξί και τον Χέβεντες στο αριστερό άκρο της άμυνας, με στόπερ τους Χούμελς και Μπόατενγκ. Η τριάδα Κεντίρα, Κρόος και Σβαϊνστάιγκερ θα είναι αυτή που θα αναλάβει να αναχαιτίζει, αλλά και να δημιουργεί στο κέντρο, ενώ ο Εζίλ και ο Μίλερ θα δίνουν βοήθειες στον «φουνταριστό» Κλόζε.
 
Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης θα είναι ο Ιταλός, Νικόλα Ριτσόλι
 
Πιθανές συνθέσεις: 
 
Γερμανία (Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Κεντίρα, Χέβεντες, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Μίλερ, Κλόζε. 
 
Αργεντινή (Σαμπέγια): Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μασεράνο, Μπίλια, Πέρες, Λαβέτσι, Μέσι, Ιγκουαΐν. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: