26.7.14

Ο Πούτιν φοβάται ότι θα τον δηλητηριάσουν...

poutin 

 Προσέλαβε δοκιμαστή φαγητών του...

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φέρεται να προσέλαβε προσωπικό με αποκλειστική και μόνο δικαιοδοσία να δοκιμάζει τα πιάτα που προορίζονται για εκείνον. Σύμφωνα με τη βρετανική Independent, η είδηση προέκυψε από ...
τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο Club des Chefs des Chefs του Λονδίνου, όπου ετοιμάζονταν τα γεύματα των ηγετών κρατών.
Από διαρροές προέκυψε ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφεύγει τα οστρακοειδή -τα απαγορεύει άλλωστε και το πρωτόκολλο-, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απεχθάνεται τα παντζάρια και ο πρίγκιπας Φίλιππος προτιμά αντί κρασιού τη μπίρα για να συνοδεύσει τα γεύματά του. Ολα τα παραπάνω, όμως, είτε είναι λίγο -πολύ γνωστά είτε δίνουν τροφή σε αυτό που ονομάζουμε lifsteyle της πολιτικής, αυτό που αποτέλεσε τη βάση για είδηση είναι ότι όλα τα πιάτα που προορίζονταν για τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν δοκιμάζονταν από ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του. Η αιτία δεν ήταν άλλη από τη διαπίστωση ότι δεν ήταν δηλητηριασμένο.
Η εν λόγω δουλειά ήταν δημοφιλής κυρίως στην αρχαιότητα. Με αυτό το καθήκον ήταν επιφορτισμένες οι σκλάβες της αυτοκράτειρας Κλεοπάτρας, αλλά και πολλών αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και της Κίνας.
Στη σύγχρονη ιστορία, όμως, η συγκεκριμένη πρακτική ακολουθήθηκε από δικτάτορες, όπως ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Νικολάι Τσαουσέσκου και ο Σαντάμ Χουσεΐν.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: