6.7.14

Αποφασίζουν άλλες μορφές κινητοποιήσεων...

 
Το μέλλον και κυρίως τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, μετά την πολιτική επιστράτευση που αποφασίστηκε χθες, αναμένεται να συζητήσουν και κυρίως να αποφασίσουν σήμερα οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το... διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για να μελετήσει τη στάση που θα κρατήσει απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους εργαζόμενους μετά την δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία.

Τα φύλλα πολιτικής επιστράτευσης φθάνουν σιγά σιγά στους παραλήπτες τους και -όπως εκτιμούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων- μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα έχουν επιδοθεί σε όλους τους υπαλλήλους στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Οι συνδικαλιστές που συνεδρίασαν χθες δεν έδωσαν «οδηγία» στους συναδέλφους τους να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας.

Πάντως χθες ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος επιχείρησε να δώσει στίγμα της σκλήρυνσης του απεργιακού αγώνα, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά ότι θα σκίσει το φύλλο της επιστράτευσης.

Η διοίκηση της ΔΕΗ από την άλλη πλευρά αναμένει μετά την επίδοση των φύλλων πορείας οι εργαζόμενοι να προσέλθουν στις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής και μέχρι αύριο το πρωί να έχουν επανέλθει όλες οι μονάδες σε πλήρη λειτουργία.

Την ίδια ώρα, η απεργιακή επιτροπή της ΓΕΝΟΠ εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει εκτός συστήματος και άλλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ στο «στόχαστρο» των απεργών ενδεχομένως να μπουν τα κέντρα διανομής ενέργειας που αποτελούν την καρδιά του συστήματος ηλεκτροδότησης.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα μας καταδικάζοντας κάθε ανέντιμη και αντιδημοκρατική τακτική» αναφέρει σε ανακοίνωση το Σωματείο Σπάρτακος της ΔΕΗ μετά το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης. Το Σωματείο εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι χθες η ΓΕΝΟΠ έθεσε εκτός λειτουργίας μια ακόμα θερμική μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς στην Κοζάνη, με αποτέλεσμα οι εκτός λειτουργίας θερμικές μονάδες (λιγνιτικές και φυσικού αερίου) να ανέρχονται πλέον σε 14 από τις 21 στερώντας από το δίκτυο συνολική ισχύ περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Οι συνδικαλιστές φέρονται έτοιμοι να θέσουν εκτός λειτουργίας και νέα μονάδα του ΑΗΣ Λαυρίου.

Πάντως, ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προβλέπει προς το παρόν περικοπές ρεύματος λόγω της χαμηλής ζήτησης, καθώς το Σαββατοκύριακο η κατανάλωση είναι μικρότερη ενώ ευνοείται και από τις καλές καιρικές συνθήκες και τον αέρα που μειώνουν τη θερμοκρασία.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: