10.7.14

Θυμάμαι ακόμα... τον Βαμβακούλα...

 

Ο καλτ ποδοσφαιριστής που έγινε ταινία, τραγούδι και συζητήθηκε και στη Βουλή...

1) Στα αριστερά ο Βαμβακούλας, στα δεξιά ο Σάββας Κωφίδης του Ηρακλή (επίσης ενδιαφέρων για το λουκ του και την αγάπη του για το χέβι μέταλ). Σύμφωνα με τη...
Βικιπαίδεια, ο Βαμβακούλας είναι από τους σημαντικότερους αμυντικούς που πέρασαν απ' τα ελληνικά γήπεδα. Ξεχώριζε για το ενθουσιώδες παιχνίδι του, το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του (λόγω του οποίου δεν απέφευγε τις ακρότητες), την πλούσια κώμη του και τις χαρακτηριστικές ατάκες, δείγμα αυθορμητισμού.


Γνωστός επίσης για το θρυλικό μαργαριτάρι που του αποδίδεται, τη φράση: "Εγώ λέω να φτιάξουμε μια τριμελή επιτροπή από 5-6 άτομα."


2) Η χάρη του έφτασε και στην Ελληνική Βουλή (η είδηση απ' το newpost)
Κουίκ σε Χατζηδάκη: «Μου θυμίζετε τον Βαμβακούλα»
 Ο Νίκος Βαμβακούλας στη Βουλή; Όχι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δεν έχει πολιτικές βλέψεις αλλά αποτέλεσε αντικείμενο παρομοίωσης που χρησιμοποίησε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ για τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη. «Φέρνετε ένα νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, για το οποίο είναι προφανές ότι ούτε και εσείς είστε βέβαιος ότι θα πετύχει. Γι' αυτό μέσα στη σαστιμάρα και την τρικυμία της ανοργανωσιάς σας, δημιουργείτε μία ακόμα Επιτροπή. Ξέρετε τί μου θυμίζετε; Τον Βαμβακούλα! Που για να βάλει τάξη σε ένα πρόβλημα, είχε πει το αμίμητο: "Να μαζευτούμε δυο - τρεις για να κάνουμε μια... Πενταμελή Επιτροπή!". Αυτό θυμίζετε κ. υπουργέ» δήλωσε ο κ. Κουίκ. Πάλι καλά που δεν αναφέρθηκε και στο αμίμητο «Υοu Foul»!
3) Yπάρχει τραγούδι για αυτόν!  

Hey Βαμβακούλα Οι κάλτσες στον αστράγαλο και η φανέλα όξω Στους ώμους να ανεμίζουνε τα μαύρα σου μαλλιά Μα τώρα που αποσύρθηκες τις φλέβες μου θα κόψω Να τρέχεις μες στο γήπεδο δεν θα σε βλέπω πια
Hey Βαμβακούλα, της μπάλας ο βασιλιάς Είσαι για μας Hey Βαμβακούλα, ο πιο καλός αμυντικός Είσαι ο Θεός
Τον κόσμο όλο γύρισες με μια μπάλα στα πόδια Κι έδωσες τα φώτα σου σε ολόκληρη τη γη Μα δεν σε καταλάβαιναν οι αγράμματοι τα βόδια Γιατί κανείς δεν ήξερε όσο εσύ την αγγλική «You Foul !»

Hey Βαμβακούλα, της μπάλας ο βασιλιάς Είσαι για μας Hey Βαμβακούλα, ο πιο καλός αμυντικός Είσαι ο Θεός
Ήσουν συνδικαλιστής και εργατοπατέρας Στις τριμελείς επιτροπές εξέλεγες εφτά Όμως αντί να είναι τρία της εξυπνάδας τέρας Τα μέλη τον επιτροπών ήταν έξι εφτά...


4) Υπάρχει και ταινία γι' αυτόν 


Magnify Image



Σύνοψη της υπόθεσης, από το tainiothiki.gr Εξαιρετικά χοντροκομμένη κωμωδία (του είδους μπαλαφάρα) με μια «παρτσακλή» γυναίκα που φοράει τη μεγάλη στολή των μάγων της στρογγυλής θεάς και παριστάνει τον περίφημο γητευτή της μπάλας Τόλη Βαμβακούλο, ο οποίος μοιάζει με τον γνωστό παίκτη του Παναθηναϊκού Βαμβακούλα.
Αλλά πέρα απ' αυτό, η πρωταγωνίστρια υποδύεται επίσης και την αδελφή του που είναι μια δημοφιλής τραγουδίστρια σε νυχτερινό κέντρο και επιδίδεται ασυγκράτητα σε απίστευτες ανοησίες.

OΛΟΚΛΗΡΗ Η ΤΑΙΝΙΑ



5) Έπαιξε φέτος και σε σειρά

Aυτό ήταν το δελτίο τύπου του MEGA: Γκολ θα βάλει στην τηλεθέαση ο Νίκος Βαμβακούλας! «Με τα παντελόνια κάτω» θα βρεθεί ο αγαπημένος πρώην ποδοσφαιριστής, όπως επίσης οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Καμπουράκης, Γιώργος Οικονομέας και οι ηθοποιοί Θανάσης Βισκαδουράκης, Δημήτρης Καμπόλης και Γιώργος Παράσχος.
Τα πάνω-κάτω θα έρθουν στο κάμπινγκ του Mega, καθώς ο σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος θα βάλει τους ήρωές του σε φοβερές περιπέτειες. Απόψε στις 22.30 θα γίνει μεγάλο ματς! Οι ένοικοι του κάμπινγκ θα προκληθούν και θα εμπλακούν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα με αντιπάλους τους Τούρκους τουρίστες.
Magnify Image


Ελλάδα - Τουρκία, λοιπόν, και σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα δεν θα μπορούσαν να μην έχουν οι αγαπημένοι μας ήρωες ένα προπονητή με ιστορία. Γι' αυτό καλούν τον Νίκο Βαμβακούλα, για να τους οδηγήσει πιο γρήγορα στο γκολ. Ο Νίκος Βαμβακούλας δέχθηκε με πολλή χαρά να πάρει μέρος στη σειρά, καθώς τη βλέπει κάθε Δευτέρα βράδυ και είναι από τις αγαπημένες του.

6) Έκανε το διαβόητο κόλπο με τη σφυρίχτρα, και το εξηγεί


  Αρης Δημοκίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: