5.7.14

Ζητούν ιδρυτικό συνέδριο της Κεντροαριστεράς...

 xris
Με ένα κείμενο οκτώ σημείων, επικυρώνουν τα όσα ειπώθηκαν στο δείπνο που έλαβε χώρα στο σπίτι της Εύης Χριστοφιλοπούλου, έξι στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Αν και...
δεν υπογράφουν όλοι όσοι συμμετείχαν, το περιεχόμενο του κειμένου ενστερνίζονται τουλάχιστον έξι στελέχη, τα οποία και το υπογράφουν, ζητώντας μεταξύ άλλων ένα ιδρυτικό, ανοιχτό, προγραμματικό συνέδριο,του συνόλου των δυνάμεων μεταξύ κέντρου και ανανεωτικής αριστεράς στις αρχές του φθινοπώρου.
Ολόκληρο το κείμενο το οποίο υπογράφουν οι : Αθηνά Δρέττα, Παντελής Καψής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Εύη Χριστοφιλοπούλου, Θανάσης Χειμωνάς και Κώστας Σπηλιώπουλος έχει ως εξής:

Αν όχι τώρα,πότε;
1)Υπογράφουμε το κείμενο αυτό στελέχη από διαφορετικές ιστορικές αφετηρίες και καταγωγές αλλά με την ίδια αγωνία για τη  μεγάλη παράταξη και τη χώρα μας.
Όσοι αγωνιστήκαμε για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την Κεντροαριστερά τις δύσκολες μέρες του 2009 -2012, όσοι δώσαμε τη μάχη της Ελιάς στις ευρωεκλογές, όσοι ελπίζουμε και πιστεύουμε στη μεγάλη, πλειοψηφική παράταξη της μεταμνημονιακής πολιτικής περιόδου.
Υπογράφουμε αυτό το κείμενο προσπαθώντας να βοηθήσουμε τη χώρα να κερδίσει τον πόλεμο και όχι μόνο τη μάχη, μακριά από ανέξοδες ρητορείες και επικοινωνιακές πομφόλυγες.

2)Μετά από έξι  χρόνια ύφεσης και αυστηρής λιτότητας η Ελλάδα βρίσκεται πάντα αντιμέτωπη με σκληρές προκλήσεις. Το ζητούμενο αυτήν τη φορά δεν είναι να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία και να παραμείνει στη ζώνη του Ευρώ. Το ζητούμενο είναι η σταθερή μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας. Το ζητούμενο είναι η Ελλάδα να μπορέσει να διαχειριστεί την ανάκαμψη της οικονομίας με τρόπο που να διασφαλίζει και υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης αλλά και μια πιο δίκαιη κατανομή των βαρών.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: