7.7.14

Μπόλαρης υπέρ δημοψηφίσματος: "Μόνο ο λαός μπορεί να κρίνει το μέλλον της ΔΕΗ"...

Μπόλαρης υπέρ δημοψηφίσματος: «Μόνο ο λαός μπορεί να κρίνει το μέλλον της ΔΕΗ»Η παραχώρηση του 30% της ΔΕΗ δεν είναι ενταγμένη σε κάποιον ευρύτερο αναπτυξιακό σχεδιασμό της οικονομίας, ανέφερε σε συνέντευξή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Μάρκος Μπόλαρης.

"Η εσπευσμένη εκποίηση της ΔΕΗ, με...
νομοσχέδιο που κατατέθηκε στο θερινό Τμήμα της Βουλής, αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στη σύνδεση μεταξύ της διαχείρισης των εθνικών ενεργειακών πόρων και του ευρύτερου αναπτυξιακού σχεδίου. Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, ως βασικός πυλώνας παραγωγής ενέργειας συνιστά τον κύριο συντελεστή ανάπτυξης για τη χώρα", τόνισε ο κ. Μπόλαρης και συνέχισε:

"Οποιαδήποτε συζήτηση για το μέλλον της ΔΕΗ προϋποθέτει επομένως την ύπαρξη ενός αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα. Η απουσία όμως ενός ολοκληρωμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού δηλώνει έλλειμμα πολιτικής, και η εμμονή στην πώληση της ΔΕΗ έναντι ευτελούς τιμήματος αποκαλύπτει προθέσεις εκποίησης της δημόσιας περιουσίας".

"Όπως οι διακόπτες δεν είναι ιδιοκτησία των συνδικαλιστών για να τους κατεβάζουν κατά το δοκούν, έτσι και τα μεγάλα υδροηλεκτρικά φράγματα και οι μονάδες παραγωγής", δήλωσε με έμφαση ο κ. Μπόλαρης, "δεν ανήκουν σε καμιά κυβέρνηση για να τα διαχειρίζεται ως πραμάτεια. Πρόκειται για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αρμόδιος επομένως για να κρίνει είναι ο ίδιος ο λαός από τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί στο τμήμα θερινών εργασιών της Βουλής και όχι στην ολομέλεια να παραχωρήσει στρατηγικής σημασίας τομείς σε ιδιώτες. Αυτό που επιχειρείται τώρα δεν είναι η δημιουργία μιας μικρής ΔΕΗ" κατέληξε ο κ. Μπόλαρης, "αλλά η εκποίηση του 30% του ενεργειακού πυλώνα της χώρας, της αναπτυξιακής της βάσης. Αυτό που κατά συνέπεια διακυβεύεται με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις μέσω του νομοσχεδίου αυτού είναι το δημόσιο συμφέρον"...
tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: