14.7.14

Τσίπρας: Δεν εμπλέκω τον Πρόεδρο...

Την απόφασή του να μην εμπλέξει τον Κάρολο Παπούλια στο θέμα της "μικρής ΔΕΗ" διεμήνυσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει συνάντηση, πιθανόν και...
εντός της εβδομάδας, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να του αναπτύξει το θέμα «του αντιδημοκρατικού τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση».

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, διαμηνύει πως η κυβέρνηση με τους μηχανισμούς της είναι αυτή που επιδιώκει να εμφανίσει το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» ως «πρόβλημα στις σχέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Το πρόβλημα αφορά τις πολιτικές της κυβέρνησης και μόνο», διαμηνύουν κορυφαίες πηγές της Κουμουνδούρου.

Από τη «μικρή ΔΕΗ»... στον αιγιαλό

Την Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τον αιγιαλό, οργανώνοντας ανοιχτή συνάντηση διαλόγου στο Μουσείο Μπενάκη, με ομιλητή τον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικοί φορείς και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα.

«Οι ακτές και ο αιγιαλός αποτέλεσαν και αποτελούν φυσικό και πολιτισμικό πλεονέκτημα της χώρας, πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και προόδου.

Στο πλαίσιο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων και με σειρά πρόσφατων νομοθετημάτων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προωθεί την πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Οι σχεδιασμοί αυτοί αποκλείουν τους πολίτες από την πρόσβαση στις παραλίες, οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες και αδικίες.

Παράλληλα, απειλούνται σοβαρές οικολογικές καταστροφές από τις τουριστικές δραστηριότητες που προωθούνται με κατεπείγουσες αντιδημοκρατικές διαδικασίες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους προσκληθέντες.

Μετά την εκδήλωση της Τετάρτης και αναλόγως του πότε θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσδιορίσει τις επόμενες πολιτικές κινήσεις στο θέμα του.

Αν, πάντως, το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή (η κυβέρνηση λέει τώρα ότι δεν είναι προαπαιτούμενο και μπορεί να εισαχθεί για συζήτηση από τον Σεπτέμβρη και μετά) θα ακολουθηθεί το μοντέλο της «μικρής ΔΕΗ», με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητεί δημοψήφισμα.

Εν τω μεταξύ, σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, πιθανότατα την Τετάρτη το πρωί, θα αποφασιστεί η απάντηση στην επιστολή που απέστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: