10.7.14

Λυκούδης: Υπογράφω την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν θέλω να συναθροιστεί...

Λυκούδης: Υπογράφω την πρόταση της ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν θέλω να συναθροιστεί
Δεν υπογράφουν,  Ψαριανός και Μάρκου ...
Aν και συνυπογράφει την πρόταση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με το ζήτημα της ΔΕΗ, ο Σπ. Λυκούδης, ωστόσο, δεν θέλει να συναθροιστεί.
«Το θέμα είναι ιδιαιτέρως ...
σύνθετο, η άποψη της ΔΗΜΑΡ πολύπλευρη, τέτοια που δεν νομίζω ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό», αναφερει χαρακτηριστικά.


H πρόταση της ΔΗΜΑΡ κατατίθεται την Πέμπτη στην ειδική γραμματεία του Προέδρου της Βουλής με τις υπογραφές 11 βουλευτών. Την πρόταση δεν υπογράφουν ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου, μετά την ανεξαρτητοποίησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη, ο Σπ.Λυκούδης αναφέρει ότι είναι «γνωστό το σκεπτικό» για το οποίο ο ίδιος και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ «αρνήθηκαν την συνυπογραφή με τον ΣΥΡΙΖΑ της πρότασής του για δημοψήφισμα».

«Επιλέγει να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ σήμερα, ξεχωριστή δική της πρόταση για δημοψήφισμα. Υποστηρίζω ότι και αυτή η επιλογή δεν συμβάλλει στην εξέλιξη του θέματος με βάση τις δικές μας θέσεις» αναφέρει ο Σπ.Λυκούδης.

«Το θέμα είναι ιδιαιτέρως σύνθετο, η άποψη της ΔΗΜΑΡ πολύπλευρη, τέτοια που δεν νομίζω ότι μπορεί να συναθροιστεί με παρόμοιο αίτημα άλλων πολιτικών χώρων που έχουν τελείως διαφορετικό επί της ουσίας σκεπτικό» συνεχίζει, λέγοντας πως «είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο να αποφανθεί σε τόσο σύνθετο θέμα ο πολίτης με ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ σε δημοψήφισμα».

«Παραταύτα, επειδή η ξεχωριστή πρόταση της ΔΗΜΑΡ αποτρέπει την εικόνα δορυφορικής σχέσης του κόμματος ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης προς τους άλλους Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, προσυπογράφω την πρόταση» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: