23.7.14

Κουτσούμπας: Στη γειτονιά γίνεται μια γενοκτονία...

koutspap1 

 

Επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο...

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε σήμερα ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός μας, εντούτοις δεν πρέπει να υποτιμήσουμε το γεγονός ότι ...στη γειτονιά μας γίνεται μια γενοκτονία», εννοώντας τα γεγονότα στη Γάζα. «Σκοτώνονται αθώα παιδιά, γυναίκες, οικογένειες, αναφέρομαι στους Παλαιστίνιους». Βεβαίως ο ελληνικός λαός είναι ευαίσθητος, παρότι διάφοροι θέλουν να μας κάνουν να ξεχάσουμε, να μην ενδιαφερόμαστε, να συνηθίσουμε με το αίμα, με το έγκλημα, με τον πόλεμο, με τη βία, αλλά θεωρούμε ότι οι λαοί ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των δικών τους προβλημάτων, την πάλη που πρέπει να κάνουν για να βελτιώνουν το δικό τους επίπεδο στη χώρα, πρέπει να είναι ευαίσθητοι και αλληλέγγυοι με άλλους λαούς που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, όπως είναι στη γειτονιά μας ο παλαιστινιακός λαός, αλλά και άλλοι λαοί στην περιοχή» ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συναντήθηκε.
«Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας ως κόμμα να θέσουμε τα ζητήματα αυτά, να σας επισκεφθούμε σήμερα, να σας αναπτύξουμε τις απόψεις του κόμματός μας γύρω από αυτά τα ζητήματα και τις δραστηριότητές μας γύρω από αυτά», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι συμμερίζεται τα λεχθέντα από τον κ. Κουτσούμπα, προσθέτοντας ότι «είναι κάποια γεγονότα που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας που έχουν πάρει μια μορφή δραματικότητας και που ο ελληνικός λαός ο οποίος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε αυτά, δεν νομίζω ότι τον αφήνουν αδιάφορο, παρόλο που πολλοί θέλουν να μας βγάλουν στο περιθώριο αυτής της διεθνούς αλληλεγγύης».
«Βεβαίως δεν πρέπει ποτέ πιστεύω να επιτρέψουμε να εξομοιώνεται το θύμα με το θύτη» πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: