10.7.14

Πρυτανικές εκλογές σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ...

ekloges-prutaneisΕκλογές σήμερα για δύο από τα σημαντικότερα ΑΕΙ της χώρας, το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με τα μέλη ΔΕΠ να έχουν μόνο το...
δικαίωμα της ψήφου (ο νέος νόμος αποκλείει διοικητικούς υπαλλήλους και φοιτητές).
        
Οι υποψήφιοι πρυτάνεις στο ΕΚΠΑ είναι οι Ναπολέων Μαραβέγιας, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Θεόδωρος Φορτσάκης, πρόεδρος της Νομικής Σχολής, και Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής Παιδιατρικής.

Ο κ. Μαραβέγιας, εκτός από την πλούσια διοικητική πείρα (πρόεδρος Δ.Σ. Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας, πρόεδρος Δ.Ε. του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, μέλος ΑΔΙΠ), έχει το πλεονέκτημα της συναινετικής παρουσίας και δράσης στο Ιδρυμα. Ο κ. Φορτσάκης έχει την εμπειρία στη δύσκολη Νομική (κοσμήτορας και πρόεδρος τμήματος), ενώ ο κ. Χρούσος έρχεται με την υποστήριξη της πολυάριθμης Ιατρικής.

Στο ΕΜΠ, υποψήφιοι είναι οι Γιάννης Γκόλιας από τη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών, Βασίλης Μάγκλαρης από τη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Δημήτρης Τσαμάκης, επίσης από τη Σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.

Ο Γιάννης Γκόλιας, πρώην κοσμήτορας και πρόεδρος της σχολής, προέρχεται από τον κεντροδεξιό χώρο, ο Βασίλης Μάγκλαρης ανήκει στον χώρο της ΔΗΜΑΡ και έχει τη στήριξη από δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στο Ιδρυμα, ενώ ο Δημήτρης Τσαμάκης, πρώην κοσμήτορας και πρόεδρος της σχολής, έχει υποστήριξη από αριστερές δυνάμεις, αλλά τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: