28.7.14

Τα γκολ του Ερντογάν...

  ... συναγωνίζoνται σε γελοιότητα το βίντεο με την τούμπα του Καραμανλή ...
Ο Ερντογάν μου θυμίζει σε πολλά τον Καραμανλή τον νεότερο την πρώτη τετραετία της διακυβέρνησής του. Κυρίως το πώς μένει πάντα αλώβητος από ό,τι στραβό συμβαίνει (ή προκαλεί ο ίδιος) ή ό,τι αποκαλύπτεται απo...
τα μέσα.
Κάποιος που έζησε από κοντά τα πρόσφατα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν -ακούσαμε ολοκάθαρα το γιο του να παίρνει μίζες, όπως και Υπουργούς του- μου είπε πως η επιθετική τακτική του Ερντογάν να απειλεί/φιμώνει τα ΜΜΕ πιάνει! Μπορεί σε κάποιες μεγάλες πόλεις όπως είναι η Άγκυρα ή η Κωνσταντινούπολη να μαθεύονται όλα αυτά, στο μεγαλύτερο και αχανέστερο μέρος της Τουρκίας όμως, ελάχιστοι μαθαίνουν τα πραγματικά νέα, και ακόμη λιγότεροι ενδιαφέρονται γι' αυτά. [Και πρόσφατα η κυβέρνηση δρομολόγησε τη σύλληψη εκατοντάδων αστυνομικών επειδή "έκαναν υποκλοπές" - τις ίδιες υποκλοπές που δείχνουν την τεράστια οικονομική διαφθορά της κυβέρνησης και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Στη φυλακή δηλαδή μπήκαν όσοι αποκάλυψαν τη διαφθορά, κι όχι όσοι τη δημιούργησαν!]

Κι έτσι, ενώ έχουν δημοσιοποιηθεί πράγματα που θα είχαν καταβαραθρώσει έναν συνηθισμένο ηγέτη, ο Ερντογάν παραμένει δημοφιλής και σε πολλούς αγαπητός, με το αυταρχικό του (αλλά και ταυτόχρονα λαϊκίστικο) προφίλ του.
Όλα τα ελληνικά κανάλια και μέσα, αφιέρωσαν χρόνο για να πουν ότι "έκανε χατ-τρικ σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα ο Ερντογάν" και πως "είναι γκολτζής ο Τούρκος Πρωθυπουργός!".
Βέβαια αν δει κανείς τα γκολ, καταλαβαίνει ότι το κύρος που του προσδίδουν τα ΜΜΕ είναι για γέλια.



Δεν είναι πως δεν ξέρει να κλωτσάει, αλλά:
Σε ένα γκολ υποτίθεται ότι τον μαρκάρει ένας αμυντικός, που απλώς περπατάει δίπλα του. Σε ένα άλλο ένας αμυντικός δίνει την μπάλα (!) σε παίκτη της ομάδας του Ερντογάν και μετά αυτός σκοράρει ενώ όλοι οι αντίπαλοι προσπαθούν να φύγουν απ' τη μέση.
Σε ένα τρίτο γκολ ο τερματοφύλακας παραμένει ακίνητος προκειμένου να μπει το γκολ.
Είδα κι άλλες φάσεις, με γκολ που δεν κατόρθωσε να βάλει ο Ερντογάν - σε ένα απ' αυτά η μπάλα χτύπησε κατά λάθος τον τερματοφύλακα, ο καημένος απέκρουσε χωρίς να το θέλει!
Οι εικόνες έκαναν το γύρο του κόσμου, αλλά περιέργως παρουσιάστηκαν ως κάτι καλό, που δυνάμωσε το ηγετικό προφίλ του ανθρώπου.
Κάτι που δεν μπορούμε να πούμε για τις ποδοσφαιρικές προσπάθειες του Έλληνα κουμπάρου του...


===

Και από σχόλιο του/της Hippojo, κάτι που θυμίζει τα γκολ του Ερντογάν...




Aρης Δημοκίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια: