5.7.14

Κύριοι, τότε λέγατε ψέματα;...

venizelos-loverdos
Πολύ πρόσφατα, μόλις το 2008, όταν ήταν στην αντιπολίτευση οι Βενιζέλος, Λοβέρδος και Γεωργιάδης, που απορρίπτουν σήμερα την πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ, εμφανίζονταν ως ...
οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της άποψης που τώρα «ξορκίζουν» .
Σε πολίτες με κοντή μνήμη απευθύνονται οι Βενιζέλος, Λοβέρδος και Γεωργιάδης, οι οποίοι απορρίπτουν σήμερα την πρόταση για δημοψήφισμα σχετικά με το ξεπούλημα της ΔΕΗ. Και οι τρεις είναι εκτεθειμένοι καθώς «ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει».
Όταν ήταν στην αντιπολίτευση, υπερασπίζονταν με πάθος το δημοκρατικό δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει για «ένα νόμο που δεσμεύει το μέλλον της χώρας».
Η «Εφ.Συν.» υπενθυμίζει τι δήλωναν από το βήμα της Βουλής τον Απρίλιο του 2008 -ως αντιπολίτευση τότε- οι σημερινοί κυβερνώντες, που υπερασπίζονταν με πάθος το δημοψήφισμα για το Ασφαλιστικό.
Ανδρέας Λοβέρδος: «Αρνείστε το δημοψήφισμα για ένα νόμο που δεσμεύει το μέλλον της χώρας»
Ευάγγ. Βενιζέλος: «Η Ν.Δ. να συνειδητοποιήσει ότι επιχειρεί να νομοθετήσει σε αντίθεση προς την κοινωνική πλειοψηφία, ενώ η ίδια είναι πιστοποιημένα εκλογική μειοψηφία στο εκλογικό σώμα»
Αδωνις Γεωργιάδης: «Συγκρούονται δύο απόψεις. Η κατ’ εξοχήν δημοκρατική, που λέει ότι ο λαός πρέπει να αποφασίζει για σημαντικά γι’ αυτόν ζητήματα, και η άλλη, που λέει ότι ο λαός δεν είναι ώριμος και ικανός γι’ αυτά. Η τελευταία είναι όμως ολιγαρχική άποψη»

  "Εφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: