27.7.14

Η Ντόρα δεν θα είναι επίτροπος...

Photo: Π. Τζάμαρος @fosphotos.com
Ο Αβραμόπουλος;...
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη Ντόρα Μπακογιάννη ότι δεν θα είναι ο επίτροπος που θα εκπροσωπεί την Ελλάδα στο «Κολέγιο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Πιθανότατα τη θέση αυτή θα πάρει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με τον οποίο ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί την Κυριακή.
Πρόκειται για...
πληροφορίες του ΑΠΕ, ωστόσο το όνομα του κ. Αβραμόπουλου είχε ακουστεί τις τελευταίες ημέρες ως το επικρατέστερο αν και αρκετοί δεν απέκλειαν τις εκπλήξεις με πρόσωπο που θα θύμιζε την επιλογή του Γκίκα Χαρδούβελη για το υπουργείο Οικονομικών. «Κάθε εμπόδιο για καλό» σχολίασε η κ. Μπακογιάννη.
Η επιλογή του κ. Αβραμόπουλου ταιριάζει, προφανώς, με τις απαιτήσεις που έχει θέσει ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θέλει ονόματα με «βαρύ» βιογραφικό, όσον αφορά την προϋπηρεσία τους σε θέσεις διοικητικής και πολιτικής ευθύνης. Μένει, βέβαια, να μάθουμε και ποιο χαρτοφυλάκιο θα πάρει η Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιο της Αλιείας, που κρατούσε η Μαρία Δαμανάκη, πηγαίνει, όπως φαίνεται, στην Κύπρο. Από το περιβάλλον του κ. Αβραμόπουλου είχε διαρρεύσει ότι η θέση θα τον ενδιέφερε μόνο αν επρόκειτο για χαρτοφυλάκιο υψηλού ενδιαφέροντος. 
Όπως και να έχει, η θέση του επιτρόπου είναι ηγεμονική καθώς πέρα από τις πολύ υψηλές οικονομικές αποδοχές, προσφέρει στον κάτοχο τις προσβάσεις σε όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υψηλή προβολή που, τις περισσότερες φορές, είναι και ανώδυνη. Παράλληλα, όσον αφορά την εσωτερική σκηνή, ο Έλληνας Επίτροπος δύναται να παρακολουθεί τα πράγματα από απόσταση ασφαλείας και να κάνει αισθητή την παρουσία του όποτε εκείνος το επιθυμεί.

protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: