11.7.14

Το... Ναυάγιο του Εμίρη...

Το... Ναυάγιο του Εμίρη
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους Ζακυνθινούς η είδηση ότι μια τεράστια έκταση στα βόρεια του νησιού, περίπου 15.000 στρεμμάτων, πουλήθηκε σε έναν από τους εμίρηδες του Κατάρ, για 18 εκατ. ευρώ σύμφωνα με...
την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η αναστάτωση είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν μέσα σε αυτή την έκταση περιλαμβάνεται και η φημισμένη παραλία του Ναυαγίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εδώ και ένα μήνα κατατέθηκε στη ΔΥΟ Ζακύνθου δήλωση για τη μεταβίβαση εκτάσεων στην περιοχή του μοναστηριού της Αναφωνήτριας, στις Βόλιμες και στις Μαριές, έναντι 18 εκατ. ευρώ, με το φόρο που αναλογεί στο Δημόσιο να ανέρχεται στις 520.000 ευρώ και όπως φαίνεται να έχει ήδη πληρωθεί από τους αγοραστές.

«Πρόκειται για μια μπερδεμένη ιστορία, για την οποία δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα. Εμπλέκονται σ’αυτήν και το δασαρχείο και η μητρόπολη. Τις επόμενες μέρες θα έχω επαφές με τη μητρόπολη και με άλλους φορείς, για να δούμε τι ακριβώς ισχύει και αν υπάρχουν νομικά κενά που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε σε αυτή την ιστορία» λέει στην εφημερίδα ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: