14.7.14

Τα νέα «θα»...


Στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες συχνά ο κεντρικός ήρωας ήταν πολιτικός. Τότε μπορούσες να τους σατιρίζεις και να μιλάς για ρουσφέτια και διαπλοκή χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε εξαφανίζουν από το χάρτη. Φαίνεται τώρα οι...
ευθύνες για την καταστροφή του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών δεν σηκώνει πολύ γέλιο.


Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές είναι το περιβόητο «θα σας εξαφανίσωμεν» του Λάμπρου Κωνσταντάρα, που εκφωνείται στην πρόβα ενός «παροχολογικού» λόγου. Σκεφτόμουν αυτές τις ημέρες τη δυσκολία που έχουν πλέον οι πολιτικοί μας αφού αυτά που μπορούν να υποσχεθούν είναι πραγματικά ελάχιστα.

Ο Αντώνης Σαμαράς χαριεντιζόμενος με τον Γιάννη Πρετεντέρη το χειμώνα ένιωσε την ανάγκη να υποσχεθεί στους νέους free Wi-Fi για όλους μέχρι το τέλος του χρόνου. Τότε είχε γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Σήμερα, μερικούς μήνες μετά, κοιτάζω τους όρους για την ελεύθερη πρόσβαση (μέχρι 1GB γραμμή, χωρίς πρόσβαση στα social media, μόνο για αυτούς που θα βρίσκονται σε σημείο που θα πιάνει το σήμα κ.λπ.) και συνειδητοποιώ ότι όχι μόνο η υπόσχεση Σαμαρά είναι τζούφια (αυτό το περίμενα) αλλά θα χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη αξιοπιστίας από τα (στημένα) ΜΜΕ.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Εφήμερου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: