3.7.14

"Πολιτική η δίωξη εναντίον μου"...


BINTEO...

Την "πολιτική εκμετάλλευση της Δικαιοσύνης από μερίδα του δικαστικού σώματος" και τη "θέληση να ...τον ταπεινώσουν", κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση TF1 και το ραδιόφωνο Europe 1.

Δήλωσε όμως ότι δεν προτίθεται να "εγκαταλείψει" τη μάχη και ότι το αργότερο στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα ενημερώσει τους Γάλλους για την απόφασή του όσον αφορά την πιθανή επιστροφή του στην πολιτική ζωή.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να δώσει τη συνέντευξη δήλωσε ότι η «κατάσταση ήταν αρκετά σοβαρή» και θεώρησε απαραίτητο να ενημερώσει τους Γάλλους για το τι διακυβεύεται.


Real.gr ΣΑΡΚΟΖΙ από realmedialive

«Στη χώρα μας, η οποία είναι η χώρα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε, «σχεδιάζονται πράγματα που θα πρέπει να γνωρίζουν οι Γάλλοι, ώστε με τη συνείδησή τους και εντελώς ελεύθερα να κρίνουν περί τίνος πρόκειται».

Κατά την άποψη του Ν. Σαρκοζί «όλα έγιναν για να δώσουν προς τα έξω μια εικόνα (του ιδίου) που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

«Θέλω να πω σε αυτούς που μας βλέπουν ή μας ακούν» πρόσθεσε, «ότι ποτέ δεν πρόδωσα την εμπιστοσύνη τους και ότι ποτέ δεν έπραξα κάτι ενάντια στις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. Η βραδιά που μου προσφέρθηκε χθες με έπεισε για το τι έπρεπε να κάνω εδώ και τώρα».

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος γι' αυτά που έγιναν» υπογράμμισε. «Δεν ζητάω κανένα προνόμιο. Εάν έπραξα λάθη θα αντιμετωπίσω όλες τις συνέπειες, δεν είμαι ένα άτομο που αποφεύγει τις ευθύνες του».

Ο πρώην πρόεδρος υπήρξε ιδιαίτερα επιθετικός ενάντια στις δύο ανακρίτριες Κλερ Θεπό και Πατρίσια Σιμόν, κατήγγειλε τον τρόπο με τον οποίο του απήγγειλαν τις κατηγορίες, αργά μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να του ζητήσουν προηγούμενα εξηγήσεις, κατήγγειλε και τον τρόπο με τον οποίο οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο δικαστήριο για τη συνάντηση. Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι τουλάχιστον η μια ανακρίτρια ανήκει σε συνδικαλιστικό όργανο που το 2012 του είχε αποστείλει επιθετική επιστολή κατηγορώντας τον ότι επί της προεδρίας του είχε αποδυναμώσει τη Δικαιοσύνη και «καλλιεργήσει μια ατμόσφαιρα μίσους».

«Όλα έγιναν με μοναδικό στόχο να με ταπεινώσουν (. . .) και να με δυσφημίσουν» πρόσθεσε.

Στο ερώτημα εάν ζητάει να αφαιρεθεί η υπόθεση από τις εν λόγω ανακρίτριες, ο Ν. Σαρκοζί απάντησε λέγοντας ότι «θα έχει την ευκαιρία να πάρει ορισμένες πρωτοβουλίες», γιατί δεν θα πρέπει να συγχέουμε «μια μικρή μερίδα ακτιβιστών δικαστών με την μεγάλη πλειοψηφία» για την οποία πιστεύει ότι διακατέχεται από τιμιότητα, όπως είπε.

Παράλληλα όμως ο Νικολά Σαρκοζί δεν έχασε την ευκαιρία να κατηγορήσει την υπουργό Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά ότι «έχει πει ψέματα» στο παρελθόν. Επιτέθηκε επίσης στον Μανουέλ Βαλς τον οποίο κατηγόρησε για τη δήλωσή του ότι «οι κατηγορίες είναι σοβαρές», ενώ θα έπρεπε να πει «οι υποτιθέμενες κατηγορίες».

Αναφερόμενος στο δικό του παρελθόν και στις κοντά έξι ακόμα υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια, ο Νικολά Σαρκοζί «σάρωσε» κάθε υποψία για προσωπική του ευθύνη, όπως και για την τελευταία υπόθεση Bygmalion με τα εικονικά τιμολόγια για την τελευταία του προεκλογική καμπάνια.

Στο τελευταίο ερώτημα, το τι προβλέπει να κάνει στο μέλλον, ο Νικολά Σαρκοζί απάντησε ότι «για εμένα ουδόλως τίθεται θέμα να εγκαταλείψω τη μάχη και αυτό γιατί απέναντι στην χώρα μας έχουμε υποχρεώσεις και όχι δικαιώματα. Κοιτάζω με απογοήτευση την κατάσταση της Γαλλίας, την ανησυχία και την ταλαιπωρία των Γάλλων. Θα αποφασίσω ύστερα από ένα χρονικό διάστημα σκέψης, τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου (. . .) αγαπάω με πάθος τη χώρα μου και δεν είμαι άτομο που χάνει το κουράγιο του μπρος στις κακίες και τις πολιτικές δολοπλοκίες» κατέληξε ο Σαρκοζί...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: