6.7.14

ΝΕΡΙΤ: Αμάρτησα για την … ανάρτησή μου...

ΝΕΡΙΤ: Αμάρτησα για την … ανάρτησή μου
“Hμαρτημένος": Όταν η αμαρτωλή ΝΕΡΙΤ ομολογεί!...
Το γέλιο με την ασχετοσύνη των “νοικιασμένων” στη ΝΕΡΙΤ διμηνιτών του Υπουργείου Οικονομικών, δεν έχει τέλος. Αυτή τη φορά με την κατακρεούργηση της ελληνικής γλώσσας, που τους έπαιξε άσχημο παιχνίδι.

Είχαν...
λοιπόν δημοσιεύσει έναν πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια 28 πομπών ψηφιακής τηλεόρασης. Δεν θα ασχοληθούμε εδώ (άλλη φορά) με την παρανομία του πράγματος να τον προκηρύσσουν ως “πρόχειρο” (αφού είχε προϋπολογισμό 200.000 ευρώ + ΦΠΑ, ενώ οι πρόχειροι του δημοσίου είναι έως 60.000 ευρώ + ΦΠΑ – βλέπε ΦΕΚ 1291β/11-08-2010 Απόφαση Υπ. Οικονομικών) αλλά με κάτι άλλο.

Όπως πάντα, στην προκήρυξη είχαν πολλά λάθη τα οποία αποφάσισαν να διορθώσουν με νέα ανάρτηση. Κάποιος λοιπόν, έδωσε εντολή να αναρτήσουν τις διορθώσεις στην καθαρεύουσα, πιστεύοντας ότι έτσι θα αντιστάθμιζαν τη χαμένη τους σοβαρότητα στο περιεχόμενο των αναρτήσεών τους.

Όπως ήταν επόμενο, τα έκαναν χειρότερα (Τί του λείπει του ψωριάρη – φούντα με μαργαριτάρι).

Ο πρώτος, αυτός που ανέβασε τον τίτλο, μεγαλούργησε γράφοντας “Διορθώσεις ηναρτημένων …”, βάζοντας την αύξηση στην αρχή της πρόθεσης, όπως θα έκανε κάθε αγράμματος ή ημιμαθής. Ηναρτημένων λοιπόν, αντί του ορθού καθαρευουσιάνικου ανηρτημένων ή του (πάλι ορθού) της δημοτικής αναρτημένων.
http://www.typologies.gr/wp-content/uploads/2014/07/nerit_inartimenwn_1.jpg

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Νίκου Μιχαλίτση (εργαζόμενου στην ελεύθερη ΕΡΤ), ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: