19.7.14

Νέοι πονοκέφαλοι για την κυβέρνηση...

samaras-venizelos
 Στα θερινά τμήματα της Βουλής «διασκορπίστηκαν» τα δύσκολα νομοσχέδια. Όμως τα αγκάθια για τους δύο εταίρους παραμένουν και είναι πολλά! Μετά την τριήμερη ανάπαυλα στη Φλωρεντία ο πρωθυπουργός γυρίζει στην Αθήνα για να...
συγκρατήσει τις προσδοκίες που η ίδια η κυβέρνηση καλλιέργησε το τελευταίο διάστημα για χαλάρωση του Μνημονίου.
Η πλειοδοσία κοινωνικής ευαισθησίας, στην οποία επιδίδονται οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, διευκολύνει βεβαίως τις θερινές τους περιοδείες στις εκλογικές τους περιφέρειες, όμως την ίδια ώρα δημιουργεί νέους πονοκεφάλους στο κυβερνητικό σχήμα που είναι υποχρεωμένο να κινείται εντός του ανελαστικού χρονοδιαγράμματος της τρόικας.
Την προσεχή εβδομάδα, στο δεύτερο θερινό τμήμα της Βουλής παίρνουν σειρά τα νομοσχέδια για τα δάση, την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων και ακολουθούν τα ν/σ για τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων και τη μείωση του διοικητικού κόστους. Το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τις παραλίες θα παραμείνει ανοιχτό σε διαβούλευση και μάλλον θα μετατεθεί η κατάθεσή του στο τρίτο θερινό τμήμα, τον Σεπτέμβριο όταν θα επιστρέψει η τρόικα. «Η κυβέρνηση θα τηρήσει χωρίς παρέκκλιση όλες τις δεσμεύσεις της», είναι η διαβεβαίωση του κυβερνητικού επιτελείου, και παράλληλα «περιμένει από τους εταίρους ότι θα είναι συνεπείς στις δικές τους δεσμεύσεις».
Στο Eurogroup του Σεπτεμβρίου το ελληνικό πρόβλημα αναμένεται να πάρει τον δρόμο του με την έναρξη των συνομιλιών για τη διευθέτηση του χρέους. Ο κ. Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ, αναφέρθηκε στους χρονικούς περιορισμούς που έχει η κυβέρνηση, λόγω της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ και στο γεύμα εργασίας με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μ. Ρέντσι το θέμα της διευθέτησης συζητήθηκε εκτενώς.

"Eφημερίδα των Συντακτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια: