29.7.14

Φταίει ο γάϊδαρος βαράμε τον ....πλάτανο...


euro-crimes.blogspot

Ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ φταίνε για τον θάνατο, κι ήταν εξ αμελείας ,η εκ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ?...

Σοκ (και καλά) στο Πανελλήνιο (άλλα ΜΜΕ μιλάνε για θρήνο μόνο στη Λαμία) από το θάνατο παιδιού  που καταπλακώθηκε από "τμήμα" πλατάνου....
- Αναμένεται προληπτική...
μαζική θανάτωση πλατάνων σε όλες τις πλατείες προς παραδειγματισμόν....
-Στο μεταξύ, με εντολή του εισαγγελέα (και part time γεωπόνου?) Πλημμελειοδικών Λαμίας, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε σύλληψη του υπεύθυνου Πρασίνου του δήμου Λαμίας με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, καθώς -σύμφωνα με την...
κατηγορία- είναι αυτή η αρμόδια υπηρεσία του δήμου, που "δεν μπόρεσε να προβλέψει την επικίνδυνη κατάσταση, στην οποία βρίσκονταν τα συγκεκριμένα δέντρα".
-Για να σοβαρευτούμε. Μήπως πρέπει να  μπαγλαρώσουν και τους αρχιτέκτονες, υπεύθυνους μελέτης και σχεδιασμού πλακόστρωσης της πλατείας, ?
Γιατί ανοίγοντας μια εγκυκλοπαίδεια (κύριοι Δικαστές-δημοσιογράφοι) μαθαίνουμε ότι ο πλάτανος είναι αιωνόβιο δένδρο.Παράδειγμα αποτελεί ο πλάτανος του Ιπποκράτη στην Κω,όπου έχει κλείσει τα 2600 χρόνια. Βασικές ασθένειες που μπορεί να τον προσβάλλουν είναι ο περονόσπορος και η Plane Anthracnose που οφείλεται σε μύκητα αμφότερες κάνουν μπάμ από μακρυά στα φύλλα.

Τα πρόωρα γηρατειά οφείλονται  σε κάτι ηλίθιους "επιστήμονες" και εργολάβους ,που όταν αναλαμβάνουν να εξωραΐζουν δρόμους πεζοδρόμια και πλατείες, και στο διάβα τους βρεθεί αυτό το δένδρο, έχουν την κακή συνήθεια να το τσιμεντώνουν μέχρι σκασμού.
Κυριολεκτικά.
 Έτσι αν ο φουκαράς ο πλάτανος είχε την κακή συνήθεια να ξεδιψάει (και) απο επιφανειακά νερά, ξαφνικά όχι μόνο κορακιάζει, αλλά ταυτόχρονα εξαιτείας των  πλακόστρωτων, δεν μπορούν οι ρίζες του ούτε να τραφούν ούτε να αναπνεύσουν.
Είναι θέμα χρόνου λοιπόν να τα κακαρώσουν, και πέφτοντας όποιον πάρει ο...κορμός τους.
Οι δήμοι το μόνο πους τους νοιάζει είναι η μεγαλύτερη ελεύθερη επιφάνεια , που θα την μοσχοπουλήσουν με το τετραγωνικό στα μαγαζιά, που θα απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα. Ακόμα και οι... πολιτικοί -άρχοντες γνωρίζουν ότι τα ελάχιστα εκατοστά χώματα που αφήνουν γύρω από τον κορμό, είναι για τα μάτια των ψηφοφόρων.

-Καπάκι να προσθέσουμε όλες τις αθεράπευτες πληγές που δημιουργούν οι "επιχειρηματίες" στα δένδρα όταν καρφώνουν πινακίδες , ηλεκτρικές εγκαταστάσεις λαμαρίνες , κι ότι βάλει ο νους τους , εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι πλάτανοι (και οι ιτιές) δεν κλαίνε φωναχτά.
Αντί λοιπόν ο εισαγγελέας  (επίσης για τα μάτια του κόσμου) να δώσει εντολή για μια σύλληψη εκτόνωσης, καλό είναι να το ψάξει το θέμα σε ...βάθος.

Γιατί τελικά η φύση εκδικείται.
Κρίμα που την πληρώνουν (πάλι) τα αθώα παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: