10.7.14

Κακλαμάνης: Αποτύχατε...


Μητσοτάκης: Αυτό το ύφος όχι σε μένα.
Αγρια κόντρα στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)...
Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Απόστολο Κακλαμάνη.

Αφορμή στάθηκε η ...
αναφορά του υπουργού για τις συνεντεύξεις στην επιλογή προσωπικού, στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

«Αν γνωρίζετε μία ευρωπαϊκή χώρα η οποία δεν χρησιμοποιεί τη συνέντευξη στην επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο παρακαλώ να μου το πείτε, γιατί εγώ δεν το γνωρίζω», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκαλώντας την αντίδραση του Απόστολου Κακλαμάνη.

«Μη μιλάτε για το κόμμα μας, γιατί σε αυτή την αίθουσα όλοι έχουμε πολύ βεβαρημένο παρελθόν και εσείς ενδεχομένως πολύ πιο βεβαρημένο, από ό,τι έχουν οι νεότεροι», είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Κακλαμάνη και συμπλήρωσε:

«Μη με διακόπτετε. Δεν σας δίνει το δικαίωμα ο κανονισμός επειδή είστε ο τέως πρόεδρος της Βουλής. Να περιμένετε και να μιλήσετε μετά.

Αυτό το ύφος όχι σε μένα. Είναι ντροπή για έναν τέως πρόεδρο της Βουλής να μη σέβεται τον κανονισμό».

Κακλαμάνης στον Μητσοτάκη: Αποτύχατε

Για απρέπεια εκ μέρους του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης από τα έδρανα της Βουλής, σχολιάζοντας τον τρόπο που αντέδρασε ο υπουργός στις παρεμβάσεις του.

Σχετικά με τις αιχμές που άφησε ο κ. Μητσοτάκης γι' αυτόν, ο κ. Κακλαμάνης απάντησε:

«Εγώ σέβομαι τους πάντες σε αυτή την αίθουσα. Αυτός ο ρατσισμός του ποιος είναι νέος, ποιος είναι ηλικιωμένος καλό είναι να μείνει στην άκρη τουλάχιστον, όταν συζητάμε εδώ και οφείλουμε να συζητάμε πολιτικά και εγώ πολιτικά τοποθετούμε».

Απευθυνόμενος στον υπουργό, ο κ. Κακλαμάνης είπε: «Αποτύχατε κ. υπουργέ», για να διορθώσει στη συνέχεια, λέγοντας: «Αλλά κακώς απευθύνομαι στον κ. υπουργό, διότι επίπεδο διαλόγου, άλλωστε, με ύβρεις δεν νοείται».



Δεν υπάρχουν σχόλια: