28.7.14

Τα επόμενα βήματα Αβραμόπουλου, Ντόρας...

avramontora



Με την επιλογή Αβραμόπουλου για τη θέση του Επιτρόπου, ο Αντώνης Σαμαράς «άδειασε» την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, πέντε σχεδόν χρόνια μετά τη μονομαχία τους για την Προεδρία του κόμματος. Παρά το γεγονός ότι ...
ο Σαμαράς  δεν ήθελε τη Ντόρα για Επίτροπο, η κ. Μπακογιάννη εξήντλησε κάθε περιθώριο για να κερδίσει τη θέση για τις Βρυξέλλες, που θα της προσέφερε μία 5ετή διέξοδο στις Βρυξέλλες.
Σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη επιλογή, που θα αντιμετωπιζόταν ως κατώτερη των προσδοκιών ή του ανταγωνισμού, η επιλογή Αβραμόπουλου συνιστά κίνηση ματ για τον Αντώνη Σαμαρά καθώς επιλέγει όχι απλώς κομματικό στέλεχος αλλά τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. και, ταυτόχρονα, έναν εν ενεργεία Υπουργό της κυβέρνησής του.
Ο Αβραμόπουλος, που ξέρει το παιχνίδι των διεθνών σχέσεων, στις Βρυξέλλες θα επιχειρήσει να οικοδομήσει το «υπερκομματικό» προφίλ που θέλει, εμφανιζόμενος πλέον ως θεσμικός παίκτης. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει την εσωτερική πολιτική σκηνή. Προφανώς το ενδιαφέρον του παραμένει στην Ελλάδα και, προφανώς, έδωσε και έλαβε διαβεβαιώσεις στις συζητήσεις του με τον Πρωθυπουργό. Ωστόσο είναι σαφές ότι η στρατηγική του πια εκτείνεται στην προσεχή 5ετία καθώς, όπως αρκετοί σημείωσαν, η θητεία του ως Επιτρόπου συμπίπτει με τη λήξη της θητείας του νέου Προέδρου Δημοκρατίας, που με ή χωρίς εκλογές θα αναδείξει η Βουλή στις αρχές του 2015.
Ως προς την κ. Μπακογιάννη, όσοι την γνωρίζουν καλά θεωρούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να βγει στο... αντάρτικο. Η οργή και η απογοήτευση για την εξέλιξη της υπόθεσης με την Κομισιόν περισσεύει και το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την πρωτοβουλία να την ενημερώσει, πριν ανακοινώσει την επιλογή Αβραμόπουλου, συνιστά μία σημαντική πολιτική χειρονομία αλλά, προφανώς, δεν εκτονώνει την ένταση της πρώην Υπουργού. Ωστόσο, είναι σαφές ότι οι χειρισμοί και για την ίδια κάθε άλλο παρά απλοί είναι, δεδομένου ότι δύο μέλη της οικογένειάς της είναι στην κυβέρνηση ή γενικότερα στη Διοίκηση (Κυριάκος Μητσοτάκης - Κ. Μπακογιάννης) ενώ είναι σαφές πώς στο ενδεχόμενο εσωτερικών εξελίξεων στη Ν.Δ., τον πρώτο λόγο θα είχαν δελφίνοι της νέας γενιάς...

πηγη matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: